Dolar $
32.87
%0.06 0.02
Euro €
35.2
%-0.17 -0.06
Sterlin £
41.56
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4013.92
%0.29 11.54
SON DAKİKA

Etkileyici bakışlara sahip olmak ondan soruluyor

Sizlere geçtiğimiz günlerde şarkıcı arkadaşım Esra Özmen sayesinde tanıma fırsatı bulduğum Op. Dr. Tuncay Sezgin'i anlatmak isterim.

Malum yakın dönemde futbol camiasına hızlı bir giriş yapıp her hafta canlı yayınlar, röportajlar derken gözlerimde bir fazlalık olduğunu düşünmeye başladım. Tuncay hocamla gerek sanat camiasından gerek sosyal çevremden birçok ortak arkadaşım olduğunu öğrendim. Herkesin ilk söylediği harika bir kalbe sahip olduğu… Güzel kalbi ile yetenekleri birleşince harika işler çıkarmaması pekte mümkün değil. 

Bugüne dek birçok ünlü ismin göz kapağı operasyonunu gerçekleştiren başarılı isim sayın hocam, Op. Dr. Tuncay Sezgin 20 gün önce bana da bir göz kapağı operasyonu gerçekleştirdi. Hiçbir araştırma yapmadan hocama emanet ettim kendimi fakat sizler için, nedir bu göz kapağı estetiği, hocamın yaptıklarını anlatmak isterim. Göz kapaklarında genetik veya yaşlanmaya bağlı olarak deride bollaşma ve sarkma oluşmaktadır. Aşırı stres, yorgunluk, uykusuzluk, sigara ve alkol kullanımı, kalıtımsal faktörler bu tabloyu hızlandırmaktadır. 

Alt göz kapaklarında ise daha çok sarkma, kırışıklık ve torbalar görülebilir. Bu sorunları gidermek üzere üst göz kapağında bağ ve kas dokusu onarımıyla fazla deri; alt göz kapağında fazla yağ dokusunun yeri değiştirilir ve fazla deri alınmaktadır. Özel dikişlerle iz belirgin olmayacak şekilde operasyon tamamlanmakta ve hasta bir hafta içinde normal yaşantısına geri dönmektedir. Bir hafta desem de ben operasyonun ertesi günü gözlüğümü takıp iki farklı röportaja gittim. Risklere gelince; Her cerrahi operasyon kendi risklerini de beraberinde getirmekte. 

Ancak genel itibariyle yorumlarsak göz kapağı estetiği risk oranı yüksek olmayan bir operasyondur. Zaten operasyon sonrası ilk takip hastanede yapılmakta olup, devamında hastanın iyileşme sürecini yakından takip etmekteler. Estetik operasyonlar son yıllarda artık bir ihtiyaç haline dönüştü. Yüz hatlarında en önemli etkenlerden biri de bakışlar. Bakış etkisini de etkileyen en önemli faktör gözler. Bu noktada göz kapaklarına yapılan operasyon, yüze yapılan diğer birçok operasyona oranla çok daha basit ve etkilidir.

Sihirli parmakları ile güzelliğime güzellik katan Sn. Op. Dr. Tuncay Sezgin’e ve misafirperverliklerinden dolayı Bursa Özel NEV FSM Hastanesi ve personellerine çok teşekkür ediyorum. Sizlerde Tuncay hocama kendinizi gözü kapalı emanet edebilirsiniz.