Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

Çocuklar güvenle sokağa çıkamayacak mı?

Son yıllarda ardı arkası kesilmeyen taciz haberlerine sık sık denk geliyoruz. Bazen tarikatlar aracılığıyla, bazen yurtlarda, bazense farklı farklı şekillerde yaşanan bu olaylar azalmadığı gibi günden güne artıyor. Elbette nerdeyse yirmi yıl önce Fransa’da yaşanan ve yeni çıkan belgesel nedeniyle gündemde olan “Outreau Davası” gibi insanların mağduriyetine yol açacak şekilde işlemler yapılmamalı ve insanlar yok yere suçlanmamalı ancak ortada bariz ve sistematik bir suç varsa da bu konular derinlemesine incelenip, konu kime uzanırsa uzansın gerekli cezalar verilmeli ki bu tür sapıklar çocuklara el uzatırken yaptırımlarla ciddi cezalar alacağını bilsin ve en azından bu tür iğrenç olaylar önlenebilsin.

Pedofili bir hastalık olarak nitelendirilip bazı insanlarca kabul edilebilir olsa da bu tür sapkınlar kendilerini kontrol edemediği için çocukların hayatının travmalarla sürmesi veya daha beterlerinin başlarına gelmesi kesinlikle kabul edilebilir değil. 

Metin Şenay isimli, Bağcılar’da bir su dükkânı olan 60 yaşındaki şahsın dükkânında ses yalıtımlı bir odası olduğu, mahalledeki çocuklara yıllarca tecavüz ettiği, bu tecavüzleri kayda aldığı, kurban sayısının tam olarak bilinmediği ve hatta çocuklardan birinin on yıl boyunca tecavüze uğrayıp en sonunda felç kaldığı ortaya çıktı. Dükkânında bulunan görüntülerde tecavüz ettiği 2 çocuğun ise akrabası olduğu belirlendi.  Metin Şenay, 2009 yılında Gaziosmanpaşa'da bir çocuğa yönelik istismar suçlaması ile Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanıp delil yetersizliği gerekçe gösterilerek beraat etmiş bir çocuk tecavüzcüsü. O dönemde nasıl oldu da beraat etti, dosyada neler vardı elbette bilmiyoruz ancak ses yalıtımlı odanın o dönemde de mevcut olduğu iddia ediliyor. Bir sucu dükkânında böyle bir oda olması garipsenmedi mi? Bu kadar uzun bir süre boyunca devam eden böyle bir olay nasıl oldu da mahalleli tarafından fark edilmedi? O dükkâna girip çıkan çocukları nasıl kimse sorgulamadı? Bu çocuklar nasıl korkutuldu da susturuldu veya konuşan çocuklara hiç mi inanılmadı? İfade veren çocuklara göre çocuklar toplanıp dans ettirilip videoları çekiliyorsa bu kayıtlar kimler için çekiliyordu? Bu olayın arkasında kaç kişi var? 

Bu tarz olaylar derinlemesine araştırılmadığı, basite indirgenmeye çalışıldığı ve pedofililer korunduğu sürece bu olaylar bitmeyecek hatta aksine yaptırım olmaması sebebiyle günden güne de artacak. Herkesin evladı, kardeşi, kuzeni var. Size yakın herhangi bir çocuğun başına böyle iğrenç böyle korkunç bir olay gelse ne yaparsınız? Bazen gerçekten bunu düşünerek hareket etmek gerekiyor ancak maalesef sistem böyle işlemiyor.

Metin Şenay ve onun gibiler umarım rehabilite edilir ve ömür boyu hapisten çıkamaz. Çocukların güvenli bir toplumda büyüyebilmesi için bu canavarların aramızdan uzaklaştırılması şart.