Dolar $
32.25
%-0 -0
Euro €
34.85
%0.4 0.14
Sterlin £
40.38
%0.08 0.03
Çeyrek Altın
3934.93
%0.43 16.81
SON DAKİKA

Arayış dizisi- yönünü kaybedenlere…

Doğanay Cireli 25 Haz 2023

Disney Plus'ın son yerli yapımı olan bu dizi 14 haziranda izleyicisiyle buluştu. Bu platformda Aktris dizisinden sonra bir kötü projeyi daha kaldıramayız derken iyi bir şey mi izledim kötü mü acaba diye düşündüren bir dizi daha bizimle buluştu.

Başrollerinde Aslı Enver ve Mehmet Günsür yer alıyor, yönetmen koltuğunda ise Emin Alper. Heyecanlanmamak mümkün değil. Aslı Enver’in her zaman ekrana çok yakıştığını, Kavak Yelleri’nden bu yana belki çok farklı renklerde farklı tonlarda bir oyunculuğunu göremesek de keyifle kendini izlettirmeyi başaran bir oyuncu. Emin Alper’i çektiği birçok nitelikli film ile biliyoruz. En son projesi olan Kurak Günler, Dünya prömiyerini Cannes Film festivalinde yaptı. Avrupa’nın Oscarları olarak bilinen Avrupa Film Akademisi’nden 22 yılın ardından ödül alan ilk Türk yapımı film oldu ve toplamda çeşitli yerlerden 9 ödül alarak başarılılarını taçlandıran bir yapım diyebiliriz. Diğer başarılı filmleri ise Kız Kardeşler, Abluka, Kelebekler…

Bu defa Disney Plus ile anlaşan Alper’i ilk defa dijital bir platform için hazırladığı dizi ile görüyoruz. Platform için hazırlanan işlerin doğasından mı yoksa başka sebepten mi bilmiyorum ama gereksiz ek sahneleri burada da görüp hayal kırıklığına uğradık. Yine yersiz çıplaklık görüntüleri, konunun bağlamından sapmamıza sebep oluyor.

Filmin konusu, şehir hayatının karmaşasında kaybolmuş, yalnızlaşmış insanların sağlığını kaybedip kendilerine çare olarak bir şifa seansına katılması ile başlıyor. Bu seanstan sonra ortadan kaybolan bazı kişiler, evini arabasını satıp bu gruba katılıyor ve bu şifa ekibinin belki de tarikatının demek daha doğru olur kim oldukları üzerine odaklanılan bir içerik. 

İnsanlar hasta olup, çareyi modern tıpta bulamadıkları zaman bir umut iyi olabilecekleri her kanalı araştırıyorlar. Burada da umudunun peşinden arayışa geçen insanlar topluluğu görüyoruz. 

Uzun süre film, şifacıları övüyor mu yeriyor mu acaba derken bir noktadan sonra olaylar anlaşılmaya başlanıyor. 6 bölümden oluşan dizinin oldukça sürükleyici olduğunu, görüntülerin başarılı olduğunu söyleyebilirim. Hatta şifacıların kaldığı ada İstanbul’a çok yakın bir yer olarak filmde bahsedilse de İzmir’in Dikili İlçesine bağlı Kalem Adası’nda çekimleri yapılmış. Bir süre gidip insanın o ortamda yaşayası geliyor. Öyle güzel atmosferi yansıtan görüntüler bizimle buluşuyor.

Şifacılık konusu itibariyle hassas bir yerde olduğunu düşündüğüm için, bazen insanlar çaresiz kaldıklarında her şeyi denemeye açık olabiliyorlar. Buradaki ele alınışının yorumunu size bırakıyorum ki, sürprizi kaçmasın.

Tatili evde film keyfiyle geçirmek isteyenler için bir alternatif bu hafta bu Arayış dizisi olabilir. Şimdiden iyi seyirler dilerim.