Dolar $
32.84
%-0.06 -0.02
Euro €
35.64
%-0.09 -0.03
Sterlin £
42.36
%-0.31 -0.13
Çeyrek Altın
4186.61
%0.18 7.45
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Salı 23 Temmuz 2024 12:00

ZİRAAT YATIRIM: TCMB'NİN POLİTİKA FAİZ ORANINI SABİT TUTMASI BEKLENİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugünkü toplantısında politika faiz oranını sabit tutmasının beklendiğini bildirdi.

Ziraat Yatırım: TCMB'nin politika faiz oranını sabit tutması bekleniyor

USD/TRY: Ziraat Yatırım, bugün yurtiçinde TSİ 14'te piyasaların odak noktasında TCMB'nin PPK toplantısı olacağını belirtti. TCMB, geçen ayki toplantısında politika faizini beklentilerle uyumlu olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu. Banka'nın bugünkü toplantısında da (TCMB Başkanı'nın uluslararası bir toplantıya katılacak olması nedeniyle perşembe günü yapılması planlanan toplantı tarihi bugüne alınmıştı) politika faiz oranını sabit tutması bekleniyor. Ek olarak, karar metninin de şahin olması öngörülüyor. Bu yöndeki bir kararın kur üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Dolar/TL'de 33,0 civarındaki hareket devam edebilir. Diğer yandan, kredi derecelendirme kuruluşu Mood'y'sin iki kademe not artışı borsa ve tahvil tarafında çok fazla fiyatlanmasa da ülke risk primimiz kısmen de olsa iyileşme kaydetti. Genel olarak ekonomideki dengelenme, artan rezervler, dezenflasyon süreci gibi faktörle risk primizde iyileşme trendinin devam etmesi beklenirken, bu süreçte TL'de de reel değerlenme sürebilir.

Veri tarafında, TÜİK ve TCMB işbirliği ile hesaplanan tüketici güven endeksi, haziran ayında 78,3 iken temmuz ayında yüzde 3,1 oranında azalarak 75,9 oldu. Yurtdışına bakıldığında ise ABD'de siyasi gelişmeler ön planda kalmaya devam ederken, bugün ikincil öneme sahip veriler izlenecek. Fiyatlamalar tarafında ise dün yatay kapatan DXY bu sabah da sakin.

EUR/USD: ABD devam eden seçim belirsizliği ve son açıklanan makro verilerin etkisiyle Dolar Endeksi (DXY) 104 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Parite dünü %0,1 artışla 1,0891 seviyesinde tamamladı. ECB'nin projeksiyonunda makro verilere dayanarak ihtiyatlı bir yol izlemeyi seçmesi ve Fed tarafından gelen daha az şahin söylemler paritedeki fiyatlamalarda etkili oluyor. Euro Bölgesinde bugün tüketici güveni takip edilecek. Teknik olarak, 1,0874-1,0840 seviyeleri sıralı destekler olarak öne çıkarken, 1,0940 seviyesi direnç konumunda.

XAU/USD: ABD tarafındaki seçim belirsizliği piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Dolar Endeksi'nin (DXY) yatay seyrine karşın değerli madendeki geri çekilme kar satışı olarak yorumlanabilir. Ons Altın dünkü işlem gününü yüzde 0,2 kayıpla 2.397 seviyesinden tamamladı. Veri tarafında, ABD'de Perşembe günü yayımlanacak olan büyüme verisi ile birlikte cuma günü beklenen PCE verisi değerli madende hareketlilik yaratabilir. Teknik tarafta ise 2.400 desteğinin kırılmasıyla birlikte 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 2.360 seviyesi yeni destek noktası olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü bir harekette ise 2.415 ve 2.450 seviyeleri direnç olarak izlenebilir.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR