Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Perakende Çarşamba 26 Haziran 2024 15:52

ZAMANA MEYDAN OKUYAN SAAT: TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH X PORSCHE 963

İsviçreli lüks saat üreticisi TAG Heuer, dayanıklılık yarışı ruhunu ve teknolojik inovasyonu kutlayan etkileyici zaman ölçeri TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963'yi lanse ediyor. Porsche ile gerçekleştirilen bu özel iş birliği, motor sporları mirasına dayalı benzersiz bir bağı ve mükemmeliyeti simgeliyor.

Zamana Meydan Okuyan Saat: TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963

TAG Heuer ve Porsche; zengin bir tarihi, bağımsız, güçlü bir zihniyeti ve işlevsel tasarıma yönelik bir adanmışlığı paylaşıyor. Yaklaşık 70 yıldır, iki markanın yolları pistte ve pist dışında kesişiyor. TAG Heuer ile Porsche arasındaki sağlam ve kalıcı bağ; ortak motor sporları köklerinden, Carrera adlı müşterek değerleriyle geliyor.

 

Aslında saatin doğuşuna, dünyanın en tehlikeli yarışlarından biri olarak kabul edilen efsanevi Carrera Panamericana yarışı yol açıyor. 1954'te Carrera Panamericana yarışında birinci mevki zaferini kazanan Porsche, en güçlü motor varyantlarına Carrera adını verme kararı alıyor. Jack Heuer de 1962'de ünlü ABD pisti Sebring'in kenarında yarışçı Rodriguez kardeşlerden müsabakanın son derece bilindik adını duyduktan sonra, 1963 kronografı için Carrera ismini seçiyor. Elbette, TAG Heuer ve Porsche'yi tarihsel açıdan birbirine bağlayan bir diğer yarış ise Le Mans 24 Saat Yarışı’dır.

 

YARIŞ BAŞLASIN

Yıllar içinde kazandığı sayısız zaferle Le Mans tarihinde bir efsane yaratan Porsche, toplam 19 galibiyetle yarışın en başarılı üreticisi haline geldi. LMDh (Le Mans Daytona Hybrid) düzenlemelerine göre yönetilen Porsche 963'ün geliştirilmesi, markanın inovasyona bağlılığını gösteriyor. 

Porsche'nin mühendislik uzmanlığının zirvesi niteliğindeki Porsche 963, LMP2 kategorisinden türetilen -Le Mans 24 Saat Yarışı’nda yarışmak üzere geliştirilip tasarlanmış ikinci baskı Le Mans Prototipi- Multimatic* şasiyi esas alıyor. Porsche 918 Spyder otomobili menşeli, yenilenebilir yakıtlarla çalışabilen gelişmiş bir yanmalı motorun kullanıldığı Porsche 963, dünya çapında pek çok ünlü yarış pistinde zaferlere imza atıyor.

 

Dayanıklılık yarışlarının çekiciliğini, tarihini ve ustalığını kutlamak amacıyla TAG Heuer, mükemmeliyetçiliğini temsil eden TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963'ü piyasaya sürüyor. 

 

TAG Heuer CEO'su Julien Tornare, konuya dair düşüncelerini şu sözlerle aktarıyor: “Porsche'nin yarışlardaki başarılarını kutlarken, böyle bir saat üzerinde birlikte çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz. TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963, tasarım mükemmeliyeti, dayanıklılık ve sınırları aşma gibi değerlerimizi yansıtan olağanüstü bir saat. Bu yıl Porsche'nin performansını özellikle dört gözle bekliyor ve yarış pistlerindeki Porsche takımına en iyi dileklerimizi gönderiyoruz.”

 

TASARIM VE MÜHENDİSLİĞİN MÜKEMMELİĞİ

 

TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963, Porsche 963'ten ilham alan muhteşem bir saat. Arabanın isminden dolayı dünya genelinde sadece 963 adetle sınırlanmış tasarım, hassasiyet ile performansı birleştirerek Porsche’nin yarış mirası ve otoritesine saygı duruşunda bulunuyor ve dayanıklılık yarışlarının heyecanını yakalayan unsurlar içeriyor.

 

Otomotiv mühendisliğini saat yapımıyla harmanlayan alt kadranlar, günümüz efsanesi Porsche 911’in yenilikçi LED ışık tasarımından esinlenmiş dört Super-LumiNova (SLN) bloğunu barındırıyor. Karanlıkta kadran üzerindeki SLN blokları ve SLN kaplamalı tarih göstergesi, Porsche'den ilham alan tasarım ögelerini aydınlatarak saatin görsel çekiciliğini ve kullanışlılığını artırıyor. Bu elementler, sürücülerin gece ve gündüz performans sergileyeceği 24 saatlik yarışların dayanıklılığına göre her koşulda olağanüstü okunabilirlik sunuyor.

 

Kadranda 04:00’ı gösteren kırmızı indekslerin konumu yarışın başlangıcına ilişkin geri sayım heyecanı ve adrenalini simgelerken, saatin tasarım dili rekabetin doğasını çağrıştırıyor. Cesaret ve teknik incelik odağında tasarlanmış model, tıpkı Porsche'nin -motor sporlarına özgü minimalist fakat sağlam yapıyı yansıtan- yarış arabası şasisi gibi boru formlarıyla süslü çarpıcı bir iskelet kadrana sahip. Dövme karbondan yapılmış bezeli, Porsche 963'nin hafif ve yüksek performanslı bileşenlerini sembolize ederek hem estetiği hem de motor sporlarıyla bağlantıyı güçlendiriyor.

 

Saatin TAG Heuer imzalı yüksek zanaatkarlık eseri TH20-00 mekanizması, kişiselleştirilmiş kırmızı kolon çarkıyla bu dikey kavramalı kronograf mekanizmasının teknik ustalığını vurguluyor. TAG Heuer Carrera Chronograph x Porsche 963'de kronograf mekanizmasının dikey pozisyondaki bağlantısı, arabanın motorun volanıyla transmisyonunu bağlayan sistemlere benzer şekilde, durdurma fonksiyonunun sorunsuz ve "atlamasız" çalışmasını sağlıyor.

 

Saatin kauçuk kayış biçimi; rekortmen Porsche 917'e kadar Porsche yarış arabalarında sıklıkla görülen NACA tarzı düşük sürtünmeli hava girişlerinden ilham alınarak, dayanıklılık yarışlarındaki derin ortak mirasa bir başka incelik katıyor. Saatin renk seçenekleri de Porsche motor sporlarının ikonik yarış renklerini bir araya getiriyor: beyaz, kırmızı ve siyah. 

ABONE OL