Dolar $
33.95
%-0.38 -0.13
Euro €
37.67
%0.07 0.02
Sterlin £
44.65
%-0.24 -0.1
Çeyrek Altın
4462.43
%-0.42 -18.61
SON DAKİKA
Eğitim Salı 10 Ekim 2023 12:45

YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARINA REKOR ZİYARETÇİ

Türkiye'nin önde gelen yurt dışı eğitim fuarlarını düzenleyen Akare Fuarcılık, bu yılın son İstanbul fuarlarını gerçekleştirdi. İlk olarak 7-8 Ekim'de İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları 9 Ekim'de Bostancı Dedeman'da devam ederek üç günde İstanbul ayağını tamamladı. 11 Ekim'de Ankara Sheraton Otel'de, 13 Ekim'de de İzmir Ege Palas Business Otel'de gerçekleşecek olan fuarlarla birlikte toplamda 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlamış olacak. Türkiye'deki öğrencilerin yurt dışı eğitim alternatiflerine erişmesine yardımcı olmak amacıyla 22 yıldır senede iki kez düzenlenen Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları 25 ülkeden 200'ün üzerinde okul yetkilisi ve binlerce öğrenciyi buluşturdu. 22 yıldır düzenlenen fuarların İstanbul ayağı, tarihinin en yoğun ve kalabalık günlerini tamamlandı.

Yurtdışı eğitim fuarlarına rekor ziyaretçi

7-8 Ekim’de İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları hemen ardından 9 Ekim’de Bostancı Dedeman’da devam ederek üç günde binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 22 yıldır düzenlenen fuarların İstanbul ayağı tarihinin en yoğun ve kalabalık görüntülerine sahne oldu. 25 ülkeden 200’ün üzerinde okul yetkilisi ve binlerce öğrenciyi buluşturan fuarlarda, üniversitelerden dil eğitimine, lise değişim programlarından yüksek lisans ve Work and Travel programı fırsatlarına kadar birçok eğitim seçeneği yer aldı. Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları binlerce öğrenciyi ve okul yetkilisini buluştururken, tüm ziyaretçilere yabancı okul yetkilileri, konsolosluklar ve danışmanlık firmalarıyla iletişim kurarak detaylı bilgi alma fırsatı da sundu. İstanbul fuarlarında 25 farklı ülkeden gelen 200’ün üzerine okul yetkilisi, uluslararası iş birliği ve öğrenci değişim programları gibi eğitim alanındaki son trendleri, ziyaretçiler ile paylaştı.

İstanbul’da gerçekleştirilen yurt dışı eğitim fuarlarına dair açıklamalarda bulunan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar, "Her yıl Türkiye’nin en büyük yurt dışı eğitim fuarlarını gerçekleştiren organizasyonun daha bu yıl için son fuarlarını gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Yoğun katılım ve ilgi gören fuarlarımız geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için oldukça değerli alternatifler sunuyor. Dünyadaki nitelikli eğitim kurumlarını İstanbul, Ankara ve İzmir’de öğrencilerle buluşturarak, adayların gelecekleri ve kariyerleri için en faydalı seçenekleri değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirdiğimiz fuarlarımıza olan ilgi ve katılım bizleri bu yıl da mutlu etti. 2023 yılının son fuarlarını gerçekleştirirken bir sonraki lokasyonlarımız, 11 Ekim Ankara Sheraton ve 13 Ekim İzmir Ege Palas Otel olacak. Akare ekibi olarak aynı heyecan ve motivasyon ile ziyaretçilerimizi fuarlarımıza bekliyoruz” dedi.

 

YKS Birincilerinin Başarı Hikayesi ve Burs Detayları Yoğun İlgi Gördü

Son 20 yılın YKS birincileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde sınava nasıl hazırlandıklarını analiz edip bunu bir kitapta toplayan Araştırmacı Yazar Emre Dalkılıç’ın katıldığı “Nasıl Kazandılar” semineri de ziyaretçiler tarafından ilgi ve merakla takip edildi. ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Campus France, Fulbright Eğitim Komisyonu, DAAD, Ankara’da ABD Büyükelçiliği ve İstanbul’da Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Kültür Ateşesi gibi ulusal ve uluslararası birçok devlet kurumunun ve yetkilisinin de stant ile katılım sağladığı fuarlarda, ziyaretçiler eğitim alanları hakkında detaylı bilgilerin yanı sıra burs imkanlarının detaylarını da öğrendiler.

Katılımın ücretsiz olduğu fuarlar 11 Ekim Çarşamba Ankara Sheraton Otel ve 13 Ekim Cuma günü İzmir Ege Palas Business Otel’de ziyaretçilerini ağırlayacak.