Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Madencilik Cuma 04 Mart 2022 02:22

YURT DIŞINDAKİ KRİTİK MALZEMELER TÜRKİYE'YE KAZANDIRILACAK

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), GTÜ Teknopark, SAHA İstanbul ve SİMA Alüminyum arasında yurt dışında üretilen bazı magnezyum ve alüminyum alaşımların Ar-Ge'sinin yapılması ve seri üretime geçilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yurt dışındaki kritik malzemeler Türkiye'ye kazandırılacak

"Magnezyum Alaşımları için İkiz Merdaneli Döküm Sistemi" protokolü ile özel alaşımlarda yurt dışında üretilen ürünlerin ülkeye kazandırılması, magnezyum ve alüminyum bazlı ürünlerin üretiminde zaman ve maliyet avantajı elde edilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, imza töreninde yaptığı konuşmada, sanayi, kamu ve SAHA İstanbul gibi sivil toplum kuruluşuyla ideal iş birliği modelini hayata geçirdiklerini belirterek, kurum olarak üniversite sanayi arasında önemli adımı atan ve dolduran pozisyonda yer aldıklarını söyledi. Teknoloji hazırlık seviyesi olarak temel bilginin üretildiği üniversitelerle yine sanayinin rekabet gücünü geliştirmek için bu temel bilgiyi uygulamalı araştırmaya dönüştüren her türlü iş birliğiyle araştırmanın içinde olduklarını ifade eden Yozgatlıgil, "TÜBİTAK MAM olarak sanayi ve üniversitelerimizle kol kola ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli teknolojileri geliştirmek istiyoruz. Burada bunun çok önemli adımını tüm paydaşlarımızla beraber atacağız" dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR