Dolar $
33.06
%-0.05 -0.01
Euro €
36.07
%-0.43 -0.15
Sterlin £
42.9
%-0.42 -0.18
Çeyrek Altın
4298.65
%-0.01 -0.3
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 18 Temmuz 2024 16:01

YURDUNUSEVEN: ÜLKEMİZDE BİR KÜRT SORUNU YOKTUR, BİR TERÖR SORUNU VAR

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, DEM Partisi'nin grup önerisi üzerine AK Parti Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Yurdunuseven: Ülkemizde bir Kürt sorunu yoktur, bir terör sorunu var

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Yurdunuseven, DEM Partisi'nin; cezaevlerindeki koşullu salıverilme şartları oluşmuş hükümlü mahpusların idari ve gözlem kurulların keyfi raporlarına dayanılarak iyi halli sayılmadığı, koşullu salıverilme haklarından faydalanılamadığına ilişkin grup önerisi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı.

Türkiye’de hiç kimsenin ırkından ve milliyetinden dolayı cezaevine girmediğinin altını çizen Yurdunuseven, “İster Türk olsun ister Kürt olsun ister Arap olsun suç işleyen bir kimse bağımsız mahkemelerimizde yargılanıp aldığı ceza neticesinde infaz edilmek üzere cezaevlerimize girmekte. Özellikle şuna belirtmek istiyorum ki; ülkemizde bir Kürt sorunu yoktur, bir terör sorunu vardır. Bu terör nereden gelirse gelsin son terörist imha edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Yurdunuseven, önerge gerekçesinde bir yanlış bilginin olduğu ifade ederek, “Diyor ki; önerge gerekçesinde İdare ve Gözlem Kurulları tarafından iyi halden dolayı tahliye taleplerinde yaklaşık 8 bin 521 hükümlü talep etmiş, bunların neredeyse tamamı terör suçlusu olduğundan dolayı reddedilmiştir gibi bir iddia var ve bu iddiayı bu iddiayı kabul etmemiz mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Mahkemelerin verdiği kararlardan bir tanesine değinen Yurdunuseven, ‘’İnfaz hakimliğince verilen karardan önce mensup oluğu örgütten ayrılıp ayrılmadığına ilişkin bir karar verilip verilmediği, iyi halli olup olmadığına dair raporunu cezaevinden iste bundan dolayı bozuyorum diyor. Dolayısıyla burada hiçbir şekilde yanlı bir karar söz konusu değildir, DEM Partisi'nin bu önergesine hayır oyu vereceğimi belirtiyorum.” diye ekledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR