Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
DÜNYA Pazar 18 Ağustos 2024 14:28

YÖNETMENİNDEN "ÖPÜŞME SAHNESİ" AÇIKLAMASI

Netflix'in romantik komedi türüyle casusluk hikayesini harmanlayan yeni filmi Birlik (The Union), lise döneminde aşk yaşamış iki farklı karaktere odaklanıyor: Mavi yakalı inşaat işçisi Mike ve gizli ajan Roxanne.

Yönetmeninden "öpüşme sahnesi" açıklaması

Ancak filmin 109 dakikalık süresi boyunca ikili hiç öpüşmüyor. Yönetmen Julian Farino'nun söylediğine göre bu karar, "uzun süre tartışıldı" ama sonunda hayranların daha fazlasını görmek istemesi için verildi.

Pazartesi gecesi, filmin Los Angeles galasında Variety'ye konuşan Farino, "İlişkiyi belli bir yere kadar götürüyoruz ve sonra bence ilerlemek için çok fazla alan bırakmanız gerekiyor" diyerek ekledi: 

Netflix başlangıçta bize hep 'Bunu olası bir üçleme fikri olarak düşünmelisiniz' dedi. Eğer seyirci bir öpücük istiyorsa, bence muhtemelen iyi iş çıkarmışız demektir.

Birlik'in başrollerindeki Mark Wahlberg ve Halle Berry'ye ve J.K. Simmons, Mike Colter, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica De Gouw, Alice Lee ve Jackie Earle Haley eşlik ediyor.

"Öpücükten çok daha fazlasının olacağını tahmin ediyorum"

Netflix, 13 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği aksiyon komedisinin konusunu şöyle özetliyor:

Uzun süredir görüşmediği lise aşkı tarafından bir casusluk görevine sürüklenen New Jerseyli inşaat işçisi, sıradan bir adamken gelecek vadeden bir casusa dönüşür.

Farino; Berry, Wahlberg ve Birlik'in diğer oyuncularıyla birlikte katıldığı galanın kırmızı halısında, Netflix'in aksiyon macerasını nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. 

Berry ve Wahlberg de yönetmenin öpüşme sahnesini kullanmamasının ardındaki sebebi açıkladı. Berry, "Bir kez öpüştüler mi her şey biter. Eğer ikinci bir film çekersek, bu kovalamacanın devam etmesini umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu yolculuğu görmek istiyorsunuz, bu iki liseli sevgilinin birbirini bulmasını görmek istiyorsunuz.

53 yaşındaki Wahlberg de Berry ve yönetmen Farino'yla aynı fikirde: 

Eğer devam eder ve başka bir şey yaparsak, bir öpücükten çok daha fazlası olacağını tahmin ediyorum. Ama ne olacağını bekleyip göreceğiz.

Puanı düşük ama zirvede

Öte yandan Birlik, sinema yazarlarını tatmin etmeyi başaramadı. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 44 puan alabildi. 

16 Ağustos'ta gösterime giren aksiyon, an itibarıyla Netflix Türkiye'de en çok izlenen film konumunda.