Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.24 0.08
Sterlin £
42.89
%0.11 0.04
Çeyrek Altın
4242.67
%1.01 42.05
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Perşembe 11 Temmuz 2024 14:00

YÖK BAŞKANI ÖZVAR: İSTİHDAMLA BAĞI AZALAN PROGRAMLARIN KONTENJANLARINI AZALTIYORUZ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 259'uncu Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Özvar: İstihdamla bağı azalan programların kontenjanlarını azaltıyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 259'uncu Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

“İstihdamla bağı azalan programların kontenjanlarını kademeli olarak azaltıyoruz” vurgusu yapan Özvar, gelecek akademik yıldan itibaren Çocuk Gelişimi, Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili Edebiyatı açık öğretim programlarına “ikinci üniversite” kapsamında sadece 35 yaş üstündeki öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini belirtti. YÖK Başkanı Özvar, alınan karara ilişkin şu detayları aktardı:

"Başta öğretmenlik mesleği olmak üzere ülkemizin istihdam dengesini yakından gözeterek bu kararları alıyoruz. Nitekim, farklı ön lisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrencimizin öğretmenliğe geçiş fırsatı yakalamak adına 35 yaş sınırı getirdiğimiz programlara ‘ikinci üniversite’ kapsamında yoğun bir şekilde yöneldikleri görülmektedir. Aldığımız karar bu durumu kontrol altına almayı ve sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlamaktadır."

Özvar, istihdam odaklı yeni programlara üniversitelerde ilave kontenjanlar verileceğini vurgulayarak "Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlardaki eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek amacıyla yeni düzenlemeler yapılmış ve öğretim elemanları sayısı, derslik ve benzeri kapasite dikkate alınarak düşürülme yoluna gidilmiştir" dedi.

Devlet ve vakıf üniversitelerindeki ikinci öğretim programları hakkında detaylı açıklamada bulunan YÖK Başkanı Özvar, şunları söyledi:

"Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir. Vakıf üniversitelerimizin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını bekliyoruz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR