Dolar $
33.96
%0.16 0.05
Euro €
37.85
%-0.02 -0
Sterlin £
44.64
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4470.68
%0.23 9.98
SON DAKİKA
Eğitim Cuma 23 Ağustos 2024 02:53

YILDIZ EĞİTİMCİLER BEKLENİYOR

Anadolu Vakfı'nın, başarılı, mutlu ve sağlıklı öğrenciler yetiştirmek için yaratıcı çözümler geliştiren eğitimcilere ulaşmayı amaçlayan Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar Programı başvuruları, 30 Eylül 2024'e kadar devam ediyor. Program; ABD, Avrupa ve Türkiye'den öncü isimlerin oluşturduğu jürinin belirleyeceği 24 eğitimcinin çözüm önerisi ya da iş fikrini destekleyecek.

Yıldız eğitimciler bekleniyor

“Değerli Öğretmenim Programı”, Anadolu Vakfı tarafından 11 yıl önce “Gençlerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimizi, eğitim ve gelişim programlarımız ile destekliyoruz” ilkesiyle hayata geçti. Hızla değişen gündem ve teknolojiler ışığında bu yıl, Prof. Dr. Selçuk Şirin ve ekibi tarafından içeriği yenilenen “Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar Programı”na başvurular, 30 Eylül 2024’e kadar devam ediyor. Yeni nesil problemlere yaratıcı çözümler sunmak isteyen bütün eğitimcilere ve eğitimci adaylarına açık olan başvurular, www.degerliogretmenim.com adresinden çevrimiçi olarak yapılabiliyor.

PROGRAMA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeni dönemde de eğitimcilerin ve eğitimci adaylarının yoğun talep gösterdiği Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar Programı’na eğitim fakültesi öğrencileri, eğitim fakültesi mezunları, formasyon alan eğitimciler, emekli öğretmenler, atanmış veya atanmayı bekleyen öğretmenler olmak üzere bütün eğitimciler ve eğitimci adayları başvurabilecek.

PROGRAM NASIL İLERLEYECEK?

Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar Programı, “Hayalden Gerçeğe” temasıyla 3 farklı modülde uygulanacak. Başvurularını www.degerliogretmenim.com adresinden yapabilen katılımcılar, çevrimiçi gerçekleşecek sertifikalı atölyelerde Türkiye ve dünyanın önde gelen akademisyen, girişimci ve fikir önderleriyle buluşma fırsatı yakalayacak.

3 modülden oluşan atölyelerin sonunda jüri tarafından seçilen 24 eğitimci, projelerine yönelik birebir mentorluk alacak ve İstanbul’da gerçekleştirilecek Eğitimin Yıldızları Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak. Zirveye katılan eğitimciler ‘’Anadolu Vakfı Eğitimin Yıldızları’’ olarak kabul edilecek ve projeleri, ‘’Yıldız Projeler’’ olarak tüm Türkiye’ye tanıtılacak.

EĞİTİM, GİRİŞİMCİLİK VE İŞ DÜNYASI PROFESYONELLLERİ JÜRİDE

Değerli Öğretmenim Geleceğe Işık Tutan Yıldızlar Programı’na başvuruda bulunan eğitimcilerin fikirlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler ile Prof. Dr. Selçuk Şirin’in yer aldığı jüri; eğitim, girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen 25 isminden oluşuyor.

25 kişiden oluşan jüride; California Üni. Berkeley İşletme İnovasyonu Enstitüsü Müdürü Prof. Oğuzhan Aygören, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, New York August Leadership Kurucu Ortağı Ümran Beba, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Türkiye İş Bankası Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı Barış Karakullukçu, Amsterdam Ida Leadership Consulting Genel Müdürü Nilgün Langenberg, Turkish Philanthropy Funds Direktörü Şenay Ataselim Yılmaz, Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir, Migros Grubu İcra Başkanı Dr. Özgür Tort ve TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül gibi, global çapta başarılı çalışmalar yürüten isimler yer alıyor.

HER YIL 24 EĞİTİMCİYE PROJE DESTEĞİ

Eğitim dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Selçuk Şirin, yeniden tasarlanan programla ilgili “Reform deyince akla önce eğitim geliyor. Çünkü artık hayatımız çok hızlı değişiyor; okulların ve eğitimin de buna ayak uydurması gerekiyor. Bu anlamda yeni nesil sorunlarla karşı karşıya olduğumuz çok açık ve bu sorunlara yaratıcı çözümler geliştiren daha çok eğitimciye ihtiyacımız var. İşte amacımız bu eğitimcilerle birlikte yola çıkmak ve her sene 24 eğitimciye projesini hayata geçirmesi için destek vermek” dedi.

Anadolu Vakfı Genel Müdürü Evrim Hizaler ise “Toplumu geleceğe taşıyacak eğitimcilerimizin bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırarak hayallerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla çıktığımız yolda, Anadolu’dan dünyaya örnek olacak uygulamalar ve Eğitimin Yıldızlarını bulmayı hedefliyoruz,” dedi.

ATÖLYELER HAKKINDA

1. Modül: Hayalden Gerçeğe Tasarım Atölyesi

6 saatten oluşan ilk modül programa başvuran tüm eğitimcilere açıktır. Bu modül katılımcılara eğitim alanında yeni trendler, yeni nesil uygulamalar ile Türkiye ve dünyadan yaratıcı çözüm örnekleri hakkında bilgi vermek ve hayallerini gerçekleştirme yolunda attıkları ilk adımda onlara destek olmak amacıyla tasarlanmıştır. Konuşmacı ve panelistlerin kendi deneyimleri ve görüşlerini paylaşacağı bu modülde katılımcılar Türkiye, Avrupa ve Amerika'dan uzman konuklar, eğitimciler, akademisyenler, girişimci ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile buluşacaktır.

2. Modül: Hayalden Gerçeğe Dönüşüm Atölyesi

8 saatten oluşan ikinci modülde katılımcılar fikirlerini hayata geçirebilmek, hayallerindeki fikri projelendirmek için süreç ve takım yönetimi, fon bulma gibi konularda uzmanlardan destek alacaktır.

3. Modül: Hayalden Gerçeğe Uygulama Atölyesi

8 saatten oluşan son modül İstanbul'da düzenlenecek Eğitimin Yıldızları Zirvesi’ne katılmaya hak kazanan 24 eğitimciyle projeleri üzerinde daha detaylı çalışmak için tasarlanmıştır. Bu modülde katılımcılar proje, fikir ve sunumları hakkında uzmanlarla birebir çalışacak ve projelerini uygulanabilir hale getirecektir.

Evrim HizalerAnadolu Vakfı, Genel Müdür

Prof. Dr. Selçuk ŞirinYazar & Akademisyen

Atilla Demir YerlikayaAnadolu Grubu, Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı

Bager AkbayTasarımcı & Sanatçı & Eğitmen

Barış Karakullukçuİş Bankası, Yeni Nesil Girişimcilik Başkanı

Behçet YavuzÖğrenme Tasarımcısı & İzbilim Koleji, YKB & Ankara ve İzmir İl Milli Eğitim Müd. ('97-'03)

Damla TüzünerAnkon Danışmanlık, Yönetici Ortak

Derya Topçu Yaratıcı Çocuk Festivali Festivali, Direktör

Prof. Dr. Ebru Aktan AcarÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi

Emrehan HalıcıTürkiye Zeka Vakfı, Başkan

Emre SeçginÖğretmen

Gökçen Müftüoğlu Forvis Mazars Türkiye, Finansal Danışmanlık Hizmetleri, Ortak

Hande ÇilingirInsider, Kurucu Ortak - CEO

Prof. Dr. Hünkar KorkmazHacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi

Dr. Işıl Boy ErgülTeacherX, Kurucu

Kayhan KarlıYenilikçi Öğrenme Okulları, Kurucu & YÖM Eğitim Vakfı, Başkan

Mehru AygülTürkiye Girişimcilik Vakfı, Genel Müdür

Nilgün LangenbergIda Leadership Consulting, Genel Müdür

Oğuzhan AygörenAkademisyen & Girişimci, University of California, Berkeley, Haas School of Business

Özgür TortMigros Grubu, İcra Başkanı

Dr.R.Erdem ErkulCerebrum Tech, Kurucu & Teknoloji Girişimcisi

Prof.Dr. Selçuk ÖzdemirGazi Üniversitesi Öğretim Üyesi & IoTfyEdu Kurucusu

Serhat SoyuerelInsider, Kurucu Ortak - CRO

Şenay Ataselim YılmazTurkish Philanthropy Funds, Direktör

Ümran BebaAugust Leadership, Kurucu Ortak