YILDA 714 TON SALINIMIN ÖNÜNE GEÇECEK
İnsana ve doğaya saygılı ürünleriyle öne çıkan Ekobord üretimde de yenilenebilir enerjiye geçti. Bilecik'teki fibercement levha üretim tesisine Güneş Enerji Santrali kuran Ekobord, fabrikada ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin büyük bir bölümünü bu santralden karşılayacak.
Ekobord üretim tesisi çatısına kurduğu 1152 kWp gücündeki Güneş Enerji Santraliyle (GES) karbon salınımı yılda 714 ton azaltmayı hedefliyor.
ORHAN GÜNER; “GERİ DÖNÜŞÜMLÜ HAMMADDENİN ARDINDAN YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ÇOK DAHA ÇEVRECİ BİR ÜRETİME GEÇTİK”
Ülkemizin de taraf olduğu Paris Anlaşması ve AB Yeşil Mutabakatı kapsamında karbon emisyonunun azaltılmasında yenilebilir enerji kaynaklarının büyük önem taşıdığına değinen Orhan Güner; “Sürdürülebilir üretim ve çevre duyarlılığı grup olarak ilk günden bugüne öncelik verdiğimiz konular. Halihazırda kısıtlı olan enerji kaynaklarından maksimum düzeyde tasarruf yaparak gerçekleştirdiğimiz üretimle gelecek nesiller için de yaşanabilir bir çevre bırakma çabasındayız. Çevreci yaklaşımımızı üretimimizin her aşamasına yansıtıyoruz. Geri dönüşümlü hammadde kullanıyoruz, geri dönüşümlü ürünler üretiyoruz. Daha önce kendi enerjisini kendi üreten, minimum karbon salınımlı olarak hayata geçirdiğimiz ‘Ekolojik Ev’ sağladığı izolasyon değerleri ile enerji kayıplarını minimum seviyeye indirdi. Bugün de Ekobord üretim tesisimize yaptığımız güneş enerji santrali yatırımımızla hem üretimde kullanılan enerjide %50’den fazlasını tasarruf ediyor hem de çevreyle dost bir üretim gerçekleştirmiş oluyoruz.” dedi.