SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Perşembe 05 Eylül 2024 02:55

YETKİLENDİRİLMİŞ YÜKÜMLÜ SERTİFİKASI"NI TESLİM ALDI

Asset Worldwide Express, gümrük süreçlerindeki hız ve güvenilirliği dolayısıyla layık görüldüğü Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası'nı (AEO) aldı.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası"nı teslim aldı

Asset Global Logistic Integration'dan (GLI) yapılan açıklamaya göre, şirkete sertifikası, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya'nın katılımıyla düzenlenen İstanbul Global e-Export Summit 2024'te teslim edildi.

Şirket, lojistik alanına yaptığı yatırımlarla ağustosta söz konusu belgeyi almaya hak kazanan 733 firmadan biri olmuştu.

Firmanın global lojistik alanındaki konumunu, müşteri memnuniyetine verdiği önemi ve operasyonel farkını teyit eden sertifika, Asset GLI Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tekin'e takdim edildi.

Elektronik beyanla kağıtsız işlemler sayesinde yıllık milyonlarca avro tasarruf sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekin, şirketin süreç iyileştirme ve müşteri memnuniyeti çalışmalarını en üst düzeyde tuttuğuna dikkati çekti.

Tekin, sertifikanın bu çabaların bir sonucu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sertifika ile bayrağımızı 200'e yakın ülkede başarıyla temsil eden yerli bir lojistik şirketi olarak, ihracatçılarımıza zaman ve maliyet avantajı sağlamaya, Türk ekonomisine de katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu sertifika ile ihracatçılarımızın en büyük sorunlarından biri olan gümrük işlemlerinde yaşanan zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz.

Yük kontrollerinin Asset GLI tesislerinde yapılması ve araçların İç Gümrük İdareleri'ne uğramadan işlemlerini tamamlaması sayesinde, müşterilerimize büyük kolaylık ve hız kazandırıyoruz. Böylece ticaretin hızlanmasını ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesini sağlıyoruz."