Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Cumartesi 27 Mayıs 2023 07:48

YEŞİL DÖNÜŞÜMLE REKABET AVANTAJI SAĞLANACAK

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) üyelerinin katılımıyla "Sürdürülebilirliğin Finansmanı" konulu bir organizasyon düzenledi.

Yeşil dönüşümle rekabet avantajı sağlanacak

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’ün açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, “Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik Ekseninde Finansal Dönüşüm’ başlıklı bir konuşma yaptı. 

Yeşil dönüşüm konusunun en öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu ifade eden Öksüz, “Sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi uluslararası normlara uyum sağlayabilmek ve rakiplerimizden 1 adım öteye gidebilmek için bir araç değil, aynı zamanda en büyük sosyal sorumluluğumuz. Daha yaşanabilir bir dünya için hepimizin ortak amacı. Biz de sürdürülebilirliğin günümüzde bir tercih değil zorunluluk olduğu bilinciyle, sürdürülebilirlik özelinde eylem planını ilk açıklayan sektör olduk. Eylem planımız, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nden ‘Örnek Eylem Planı Ödülü’ almaya hak kazandı” dedi. 

Tekstil sektörünün sürdürülebilirlik odağında ve yenilikçi teknoloji kullanımında önde olduğunu ifade eden Ebru Dildar Edin de, “Tekstil sektörü döngüsel ekonomi ve atık yönetim sistemlerinin uygulanması konusunda da ciddi potansiyele sahip. Sektör, tüketim alışkanlıklarını değiştiren yeni iş modelleri yaratılmasıyla da yeşil dönüşüme büyük bir ivme kazandırabilecek konumda” dedi” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik anlamında hazır olmayan firmaların finansal anlamda zorlanabileceğini ifade eden Seçil Yıldız ise “Bu anlamda tekstil sektöründeki bu dönüşümü çok kıymetli buluyoruz. Aslında her sektörün bizim de imzacısı olduğumuz Paris İklim Anlaşması kapsamında ve Avrupa Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamında bütün hazırlıklarını yapması lazım. Burada hazırlıklı olmamız, bütün bu süreci hızlı tamamlamamız ve rekabet avantajımızı korumamız çok önemli. Tekstil sektörü bu anlamda gerçekten çok başarılı” ifadelerini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR