Dolar $
33.78
%0.08 0.02
Euro €
37.47
%0.12 0.04
Sterlin £
43.92
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4455.2
%-0.19 -8.26
SON DAKİKA
SAĞLIK Salı 20 Ağustos 2024 02:42

YENİLİKÇİ AR-GE ÇALIŞMALARIYLA İLK 500'DE

Alyors Grup şirketleri içerisinde faaliyet gösteren, Türkiye'nin öncü ilaç, takviye edici gıda ve kozmetik üretim firması Nuvita İlaç, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime'ın, firmaların Ar-Ge yatırımlarına göre değerlendirilip sıralandığı Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması'ndaki ilk 500 firma arasında yer aldı. Alyors Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Selman Alimoğlu, 'Böylesi prestijli referans kaynaklarında yer almak, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarımızın çözüm üretme kapasitesinin tanınması anlamına gelmektedir,' şeklinde açıklamada bulundu.

Yenilikçi Ar-Ge çalışmalarıyla ilk 500'de

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda, sosyal ve etik sorumluluklarıyla yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ürünler sunan Nuvita İlaç, TurkishTime Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’ndaki 500 firma arasında 328’inci sırada yer aldı. Firmaların 2023 verileriyle hazırlanan araştırma, Alyors Grup çatısı altında faaliyet gösteren Nuvita İlaç’ın, Ar-Ge performansıyla Türkiye ekonomisinin lokomotifleri arasına girdiğini gösterdi. 

Alyors Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Selman Alimoğlu, Türk iş dünyasının Ar-Ge harcamalarını değerlendiren araştırmada ilk 500 firma arasında yer almanın kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Alimoğlu, 'Böylesi prestijli referans kaynaklarında yer almak, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarımızın çözüm üretme kapasitesinin tanınması anlamına gelmektedir,' şeklinde açıklamada bulundu.

Ar-Ge çalışmalarımızda toplumsal ve küresel sağlık ihtiyaçlarını titizlikle takip ediyoruz. Uzman kadromuzun mükemmellik anlayışı, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımımızla birleşerek kaliteli ve güvenilir ürünler geliştiriyoruz. "Pazardaki dinamikleri analiz ederek iş ortaklarımıza sunduğumuz ileri teknoloji ürünlerinin yanı sıra, Ar-Ge iş birliklerimiz aracılığıyla üniversitelerin sahip olduğu bilimsel potansiyelin ekonomik değere dönüştürülmesini sağlıyoruz. Ayrıca, ham maddelerin endüstriyelleşmesine yönelik Ar-Ge yatırımlarımız kapsamında, 30 milyon kutu kapasiteli yeni bir üretim hattını faaliyete geçiriyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde Türkiye'deki yeni fabrikamıza 1.2 milyar TL’lik bir yatırım yapmayı planlıyoruz ve bu fabrikada 2025 yılında üretime geçmeyi hedefliyoruz."