Dolar $
33.05
%-0.09 -0.03
Euro €
35.98
%-0.45 -0.16
Sterlin £
42.71
%-0.57 -0.24
Çeyrek Altın
4176.55
%-2.02 -85
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Bankacılık Cuma 19 Temmuz 2024 10:00

ECB ÜÇ TEMEL FAİZ ORANINI SABİT TUTMA KARARI ALDI

- Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç temel faiz oranını sabit tutma kararı aldı.

ECB üç temel faiz oranını sabit tutma kararı aldı

ECB'nin açıklamasında, "Gelen bilgiler, Yönetim Konseyi'nin orta vadeli enflasyon görünümüne ilişkin önceki değerlendirmesini büyük ölçüde destekliyor" denildi ve eklendi.

"Ana refinansman operasyonları faiz oranı ile marjinal borç verme kolaylığı ve mevduat kolaylığı faiz oranları sırasıyla yüzde 4.25, yüzde 4.50 ve yüzde 3.75 olarak sabit kalacaktır."

Gelen bilgilerin, Yönetim Konseyi'nin orta vadeli enflasyon görünümüne ilişkin önceki değerlendirmesini büyük ölçüde desteklediğinin altı çizilen açıklamada, "Mayıs ayında enflasyonun ana eğilimine ilişkin bazı ölçütler bir defaya mahsus faktörler nedeniyle yükselirken, çoğu ölçüt Haziran ayında ya sabit kalmış ya da bir miktar gerilemiştir" denildi ve şöyle devam edildi:

"Beklentilere paralel olarak, yüksek ücret artışının enflasyonist etkisi kârlar tarafından tamponlanmıştır. Para politikası finansman koşullarını kısıtlı tutmaktadır. Aynı zamanda, yurt içi fiyat baskıları hala yüksektir, hizmet enflasyonu yükselmektedir ve manşet enflasyonun önümüzdeki yıl boyunca hedefin üzerinde kalması muhtemeldir.

"Yönetim Konseyi, enflasyonun  yüzde 2'lik orta vadeli hedefe zamanında dönmesini sağlamaya kararlıdır. Bu amaca ulaşmak için gerekli olduğu sürece politika faizlerini yeterince kısıtlayıcı tutacaktır. Yönetim Konseyi, uygun kısıtlama seviyesini ve süresini belirlemek için verilere bağlı ve toplantıdan toplantıya bir yaklaşım izlemeye devam edecektir. 

"Özellikle, faiz oranı kararları, gelen ekonomik ve mali veriler ışığında enflasyon görünümüne, enflasyonun ana dinamiklerine ve para politikası aktarımının gücüne ilişkin değerlendirmesine dayanacaktır. Yönetim Konseyi, belirli bir faiz oranı patikasına önceden taahhütte bulunmamaktadır."
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR