SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 23 Ekim 2022 02:16

YENİ ZARARLI YAZILIM NULLMİXER, NELERİN PEŞİNDE

Kaspersky araştırmacıları, kullanıcıların kimlik bilgilerini, adreslerini, kredi kartı verilerini, kripto para birimlerini ve Facebook ve Amazon hesaplarını çalan bir kötü amaçlı yazılım olan NullMixer'ı yayan yeni bir kampanya ortaya çıkardı.

Yeni zararlı yazılım NullMixer, nelerin peşinde

47 bin 500’den fazla kullanıcı üçüncü parti sitelerden kırık yazılım indirmeye çalışırken NullMixer’in saldırısına uğradı, yazılım kullanıcıları klavyede girdikleri her türlü bilgiyi yakalayarak gözlem altına aldı.

NullMixer, yazılımları yasa dışı olarak indirmek için yazılım kırma aracı, keygen ve aktivatör sunan web siteleri aracılığıyla siber suçlular tarafından aktif olarak dağıtılıyor. Bu tür sayfalar istenen yazılımı sağlamak yerine, kurbanların cihazlarına kötü amaçlı yazılım bulaştırdıkları için kullanıcılar açısından her zaman bir tehdit oluşturuyor. Çoğu durumda kullanıcılar reklam yazılımları veya diğer istenmeyen yazılımlarla karşılaşsalar da NullMixer bunlardan çok daha tehlikeli. Çünkü aynı anda çok sayıda Truva atı indirebiliyor ve herhangi bir bilgisayar ağında büyük ölçekli bir enfeksiyonuna yol açabiliyor.

NullMixer aracılığıyla yayılan tehditler arasında virüslü makinelerden kredi kartı ve kripto para cüzdan verilerini alan ünlü RedLine’ın yanı sıra, Socelar adıyla da bilinen Disbuk yer alıyor. Disbuk ile Facebook ve Amazon çerezlerini çalan saldırganlar, bu sitelerde kurbanların hesaplarına erişerek kimlik bilgilerini, adreslerini ve ödeme detaylarını kolayca elde edebiliyor.

Yılın başından bu yana Kaspersky güvenlik çözümleri, dünya çapında 47 bin 500'den fazla kullanıcıya virüs bulaştırma girişimini engelledi. En çok hedeflenen ülkelerden bazıları Brezilya, Hindistan, Rusya, İtalya, Almanya, Fransa, Mısır, Türkiye ve ABD olarak sıralanıyor.