SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Perakende Perşembe 20 Haziran 2024 15:49

YENİ NESİL BEBEK MENDİLİ NEWİPE®, İSO YEŞİL DÖNÜŞÜM ÖDÜLLERİNDE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

Türkiye'de private label ıslak mendil üretimi ve ihracatı alanında lider şirket olan Sapro, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği odak noktası haline getiren sanayi firmalarını ödüllendirmek için düzenlediği "İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri 2024"de, Newipe® Yeni Nesil Bebek Mendili ürünü ile çevre dostu ürün kategorisinde jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yeni Nesil Bebek Mendili Newipe®, İSO Yeşil Dönüşüm Ödüllerinde Jüri Özel Ödülü'ne Layık Görüldü!

Akademi dünyasından ve sanayicilerden yetkin isimlerin oluşturduğu İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri jürisinin titiz değerlendirmeleri sonucu jüri özel ödülleri de dahil olmak üzere 6 kategoride 26 sanayi kuruluşuna ödül verildi.

Yeni nesil bebek mendili Newipe®, kompostlanabilir ve biyoçözünür özellikteki kumaşı, %100 doğal içeriği, %100 geri dönüştürülebilir özellikteki ambalajı ve karbon ayak izini azaltan çevre dostu üretim teknolojisi ile İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri’nde “Çevre Dostu Ürün” kategorisinde jüri özel ödülünü kazandı. 

Ödülü İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın elinden alan Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, “Bu ödül, Sapro’nun çevreye duyarlı üretim anlayışını ve sürdürülebilir ürünlere olan bağlılığını teyit ediyor. Tamamı doğal içerikler ve yeni nesil viskon kumaş ile sürdürülebilir bir şekilde ürettiğimiz, Yeni Nesil Bebek Mendili Newipe®, doğa döngüsüne entegre olarak çevresel dengenin korunmasına yardımcı oluyor. Bitkisel kökenli, %100 biyolojik olarak parçalanabilen ve kompostlanabilen yapısıyla sürdürülebilirlik adına yepyeni bir sayfa açan ürünümüz, %100 geri dönüşümlü ambalajıyla da öne çıkıyor. İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenlenen bu önemli projede elde ettiğimiz başarı, doğru bir sürdürülebilirlik stratejisi uyguladığımızın en büyük kanıtlarından biri.” açıklamasında bulundu.

 

“Çevresel sürdürülebilirlik bilinciyle hareket ediyoruz.”

 

2022’de, 30 milyon Euro yatırımla Newipe® Yeni Nesil Viskon kumaşı hayata geçirdiklerini vurgulayan Gönül, “Çevre dostu ürün kategorisinde ödüle layık görülen Newipe®, doğada hızlı çözünen ve plastik içermeyen doğal yapısıyla çevreye ve geleceğe dost bir ürün. Çevresel sürdürülebilirlik bilinciyle geliştirdiğimiz ürünümüz %100 yenilenebilir bitki lifleri içeriyor. Geri dönüştüğünde çevreye zarar vermeyecek, toksik olmayan bileşenlere parçalanabiliyor ve dağıldığında kolayca organik maddeye dönüşebiliyor. Newipe®, diğer viskon kumaşlarla kıyaslandığında, bileşenlerinin bir kısmı herhangi bir ön işleme tabi tutulmadan üretim prosesine alındığı için karbon emisyonu azaltılarak üretiliyor, biyolojik olarak doğada daha hızlı şekilde tamamen parçalanabiliyor ve kompost olabiliyor.” şeklinde sözlerine devam etti.

“Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

Kısa süre önce Newipe®’ın kompostlanabilir özelliğinin yapılan testler sonucunda ‘TÜV OK Compost Home’ ve ‘TÜV OK Compost Industrial’ sertifikaları ile tescillendiğini belirten Murat Gönül, “Türkiye’nin kendi alanında en fazla sürdürülebilirlik yatırımı yapan firmaları arasında yer alıyoruz. Tesisimizde yenilenebilir ve sıfır emisyon üreten kaynaklardan elde edilen %100 Yeşil Enerji kullanıyoruz. Son 3 yılda Lotus kumaş üretiminde kapasitemizi %100, ıslak mendil üretiminde %40 arttıran hat yatırımının yanı sıra, son teknoloji ile tasarlanmış akıllı depo yatırımı ve yine üst düzey hijyen seviyesinde arıtma sağlayan, Türkiye’nin sayılı endüstriyel hijyenik su arıtma tesislerinden birini kurarak, planladığımız tüm yatırımları hayata geçirdik. Kurumumuz, bu alandaki hedeflerimiz paralelinde yeni çalışmalar yapmaya devam edecek.”açıklamasında bulundu.

ABONE OL