Dolar $
32.89
%0.14 0.04
Euro €
35.35
%0.05 0.02
Sterlin £
41.71
%0.34 0.14
Çeyrek Altın
4002.67
%0.01 0.43
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Cumartesi 22 Haziran 2024 10:00

YENİ CİTROEN C3 AİRCROSS YIL SONUNDA TÜRKİYE'DE

Citroen, yeni nesil C3 Aircross modelini 2024 yılı sonunda Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

Yeni Citroen C3 Aircross yıl sonunda Türkiye'de

Yenilikçi ve yüksek teknolojili modelleriyle otomotiv tarihinin en köklü üreticilerinden olan Citroen, B-SUV segmentindeki iddialı modeli yeni C3 Aircross’u yıl sonunda Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Hatchback segmentinin iddialı üyesi olacak yeni C3 ile aynı tasarım kimliğini paylaşan yeni C3 Aircross, aynı zamanda geniş iç hacim ve gelişmiş araç içi konfor özellikleri sunuyor.

Baştan aşağı radikal bir değişime uğrayan yeni C3 Aircross ile Citroen, ulaşılabilir elektrikli araç iddiasını sürdürüyor. Daha fazla iç hacim, zengin motor seçenekleri ve üst düzey araç içi konfor özellikleri yeni C3 Aircross ile segmentinde tamamen yeni bir dönem başlatıyor. Yeni Citroen logosunu taşıyan C3 Aircross’un dik tasarımlı ön bölümü, 3 farklı bölüme ayrılmış olan ön far tasarımı ile karakteristik bir ışık imzası  sunuyor. Oldukça modern bir görünüm ortaya koyan tasarım, aynı zamanda çift şeritli marka logosunu belirli unsurlara entegre ederek kaliteye ve ayrıntıya gösterilen özeni vurguluyor. Yandan bakıldığında SUV genlerini mükemmel bir dengeyle ortaya koyan Citroen C3 Aircross, düz tavan çizgisi ve 1,66 m tavan yüksekliği sayesinde tüm yolculara geniş bir yaşam alanı sağlıyor. Yerden yüksekliği 200 mm olan yeni C3 Aircross, yüksek ve daha güvenli bir sürüş pozisyonu dışında daha fazla gövde koruması ve daha kolay erişim sağlıyor.

Yeni B-SUV, Citroen tarafından  elektrikli çözümlere en iyi şekilde uyuma sahip  olarak tasarlanan C3 hatchback ile aynı Akıllı Otomobil Platformu’nu paylaşıyor. Böylece C3 Aircross, ilk kez geleneksel içten yanmalı motor seçeneği dışında elektrikli sürüşe imkan sağlayan bir hibrit çözüm sunarak enerji geçişinin zorluklarına uyum sağlıyor. Ayrıca daha da ileri giderek, Avrupa’da üretilen uygun fiyatlı tamamen elektrikli güç-aktarma sistemiyle de satışa sunulacak. Yeni C3 Aircross 136 HP gücündeki 48V hibrit teknolojisine sahip güç-aktarma sistemi ve tamamen elektrikli olmak üzere iki farklı güç ünitesi ile sunuluyor. Tamamen elektrikli versiyon, 300 km'nin üzerindeki menzili (sertifikasyon onay aşamasında) ile günlük hayatı kolaylaştırıyor. Elektrikli seçenekte gelişmiş batarya sistemi yalnızca 26 dakikada yüze 20'den yüzde 80'e şarj olabiliyor.

Yeni C3 Aircross, e-DCT otomatik şanzımanla donatılan Hybrid 136 versiyonuyla yeni bir güç-aktarma organına sahip. 48V hibrit teknolojisiyle donatılan bu versiyon, hibrit uygulamalar için özel olarak geliştirilen ve yüzde 40’ı tamamen yeni bileşenlerden oluşan yeni nesil 1.2 PureTech motorla donatılıyor. 1.199 cc hacme sahip bu 3 silindirli motor, toplamda 136 HP güç üretiyor. Bu ünite, değişken geometrili bir turbo ve dayanıklılığı artırılan bir eksantrik zamanlama zincirine sahip. Miller döngüsü ile çalışan motor, zeminin altında bulunan 48 V lityum-iyon batarya ile çalışan 21 kW/28 HP elektromotor ve e-DCT elektrikli çift kavramalı otomatik şanzımanla birleştiriliyor.

Hibrit güç-aktarma sistemi, pratik bir kullanım sunarken şarj gerektirmiyor. Ayrıca aileler için ideal olup hem yakıt tüketimini hem de emisyonları azaltıyor. Bu da hem kullanıcının bütçesi hem de ekosistem için fayda sağlıyor. E-motor (sabit mıknatıslı senkron motor), şehir içi kullanımın neredeyse yüzde 50'sinde tamamen elektrikli sürüş sağlıyor ve yavaşlama sırasında bataryayı şarj ederken içten yanmalı motorun yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor. Yeni e-DCT şanzıman ise Fransa'da üretiliyor ve kompakt boyutları sayesinde maliyet açısından en iyi çözümü sunuyor. Böylece hibrit versiyonun karbon emisyonu sadece 121 gr/km'ye düşüyor.

Citroen, B-SUV sınıfında ilk kez yeni C3 Aircross modelini elektrikli güç seçeneğiyle birlikte sunuyor. Bu sınıftaki müşterilerin sürüş alışkanlıklarına mükemmel uyum sağlayan elektrikli versiyon, 44 kWsa LFP (Lityum Demir Fosfat) batarya teknolojisi ile birlikte 83 kW/113 HP gücünde bir motora sahip. Bu teknoloji yeni C3 Aircross’un performanslı ve konforlu (300 km'nin üzerinde menzil onay aşamasında) bir deneyim sunmasının yanı sıra  son derece rekabetçi bir fiyat ile mükemmel bir dengeye sahip olmasını sağlıyor. Motor ve tam otomatik şanzıman, anlık olarak kullanıma hazır tork sayesinde doğrusal bir hızlanma performansı ve 145 km/s maksimum sürat imkanı veriyor. Tamamen elektrikli C3 Aircross, günlük trafiğe uyum sağlamak üzere gereken tüm performans ihtiyaçlarınızı hızlıca karşılıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR