Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Cumartesi 08 Nisan 2023 02:08

YENİ AMBALAJLARDA YÜZDE 20 DAHA AZ PLASTİK

Madeni yağ markası Castrol, sürdürülebilirlik stratejisiyle; karbon ayak izini düşürmek, operasyon kaynaklı atıkları azaltmak ve insanların hayatlarını daha iyi hale getirmek başlıklarında 3 hedefe odaklanıyor. Bu hedefleri gerçekleştirmek için Türkiye'de ve dünyada birçok projeye yatırım yapıyor.

Yeni ambalajlarda yüzde 20 daha az plastik

Castrol, bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirilen 2 yıllık araştırma-geliştirme çalışmaları ve küresel lojistik kriterlerin incelenmesi sonucunda bugüne kadar kullandığı en verimli ambalajları tasarladı. İlk aşamada 1, 3 ve 4 litrelik plastik ürün ambalajları değiştiriliyor. Proje kapsamında Castrol’ün Avrupa’daki sekiz üretim tesisinden biri olan ve üretilen ürünlerin 24 ülkeye ihraç edildiği Gemlik tesisine 5,5 milyon dolarlık bir hızlı dolum hattı yatırımı yapıldı. Bu yatırım sonucunda da Avrupa’da yeni ambalajları ilk kullanacak fabrika Gemlik üretim tesisi oldu. Kurulan yeni hat ile üretim sırasında ortaya çıkan plastik atık miktarı azalıyor ve farklı ürün gramajları arasında sorunsuz geçiş sağlanıyor. Daha kısa sürede daha çok ambalajın dolumu sağlanarak zaman tasarrufu ve enerji verimliliği sağlanıyor. 

Hayata geçirilen bu proje ile Gemlik tesisine yeni bir dolum hattı kurduklarını belirten Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya (TUCA) Direktörü Ayhan Köksal, yeni hızlı dolum hattının öncekine göre 2,2 kat daha hızlı olduğunu ve farklı boyutlarda ambalajları doldurmaya uygun olduğunu belirtiyor. Tesisin ilk robotik paletizörünün de bu hatta yer aldığını söyleyen Köksal, “Yeni ambalajlarımızın üretimi de bu hat üzerinde gerçekleştiriliyor. Bu nedenle bu iki projeyi Gemlik’te eş zamanlı olarak hayata geçirdik. Bu hat önümüzdeki dönemde üretim kapasitemizi artırmamıza da yardımcı olacak” diyerek hedeflerinin 120 milyon litrenin üzerinde madeni yağ üretmek olduğunun altını çiziyor.


ABONE OL