SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 25 Mayıs 2024 12:00

YENEROĞLU, CUMARTESİ ANNELERİNİN DİRENİŞİNİN BİNİNCİ HAFTASINDA ADALET ÇAĞRISI YAPTI

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, cumartesi annelerinin direnişinin bininci haftasına ilişkin açıklama yaptı.

Yeneroğlu, cumartesi annelerinin direnişinin bininci haftasında adalet çağrısı yaptı

DEVA Partili Yeneroğlu, bininci haftada Galatasaray Meydanı’nda toplanmaları için izin verilse de cumartesi annelerinin her hafta düzenlediği toplanmaların zaten demokratik bir toplumlarda engellenmemesi gereken temel bir hak olduğunu ifade ederek, “Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına rağmen cumartesi annelerine uygulanan yasaklar tamamıyla keyfi.” dedi.

Geçmişte yaşanan zorla kaybetme vakalarının tekrarlanmaması için sorumluların açığa çıkarılarak cezalandırılması gerektiğini söyleyen Yeneroğlu, “İktidar, cezasızlık politikasından vazgeçmeli, caniler cezalandırılmalı ve toplum olarak hepimiz yaşanılan acılarla yüzleşmeliyiz. Cumartesi annelerinin adalet taleplerine karşılık verilmesi için bu adımlar öncelikli olarak atılmalıdır.” diye konuştu.

ABONE OL