Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 01 Eylül 2024 02:44

YAZILIM ÜRÜNLERİNİ 30 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

İstanbul, Ankara, Kocaeli, New York ve Dubai'de ofisleri olan Bimser, enerjiden tekstile, otomotivden savunma sanayine, sağlıktan finansal hizmetler olmak üzere her sektörden şirkete verimlilik ve rekabet avantajı sunan yazılım ürünlerini sunuyor

Yazılım ürünlerini  30 ülkeye ihraç ediyor

Bimser, uzun yıllardan beri farklı ölçekteki ve sektördeki firmalara yönelik yazılım paketlerinden, üzerinde çeşitli iş uygulamalarının tasarlanabileceği tam bir çözüm geliştirme platformuna kadar, birbiriyle ve başka ürünlerle entegre çalışabilen geniş bir ürün yelpazesini kullanıcılarına sunuyor. Bir milyonun üzerinde lisanslı kullanıcısı olan Bimser, yazılım ürünlerini Amerika Birleşik Devletleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri ağırlıklı olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihraç ediyor. 

Bimser Ceo’su Murat Atıcı teknolojideki hedeflerini bizimle paylaştı. Sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

• Bimser ne zaman ve nasıl kuruldu? Kuruluşundan bugüne geçirdiği aşamalar nelerdir? 

Bimser 26 yıl önce kuruldu. Şirketlerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine destek olan, sürekli olarak geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetleriyle şirketleri teknolojik anlamda ileriye taşımayı hedefleyen bir yazılım şirketidir. 

İstanbul, Ankara, Kocaeli, New York ve Dubai’de ofisleri olan Bimser, enerjiden tekstile, otomotivden savunma sanayine, sağlıktan finansal hizmetler olmak üzere her sektörden şirkete verimlilik ve rekabet avantajı sunan ve tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilen Low Code ürünü Bimser Synergy CSP, İş Akışı ve Doküman Yönetim ürünü eBA, Kalite Yönetim ürünü QDMS, Bakım Onarım ve Varlık Yönetim ürünü BEAM ve Süreç Otomasyon ürünü ENSEMBLE yazılım ürünlerini sunuyor. 

 

• Kaç ülkeye teknoloji ihraç ediyorsunuz? Bu ülkeler ve hedef pazarlarınız hangileri? 

Bir milyonun üzerinde lisanslı kullanıcısı olan Bimser, yazılım ürünlerini Amerika Birleşik Devletleri, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetleri ağırlıklı olmak üzere 30’a yakın ülkeye ihraç ediyor.

Bimser olarak bir diğer odağımız Afrika pazarı. Başta Güney Afrika olmak üzere Afrika kıtasının pek çok ülkesine ihracat yapıyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesinden memnun kalan müşterilerimizin referanslarıyla bu kıtada da ilerliyoruz. Afrika dijitalleşme anlamında halen bakir bir pazar. Burada kat edilecek çok yol var. Memnun müşterileri tavsiyeleriyle yeni potansiyel kitlelere ulaşarak Afrika’da da büyüyoruz. 

 

• Yapay zekâ üzerine çalışmalarınız nelerdir? 

Bimser olarak, yenilikçi ürünlerimizle geleceği şekillendirmeyi amaçlıyoruz.  Ürünlerimizin kalbinde yer alan inovasyon, Bimser'in her adımında yol gösterici gücüdür. Tüm iş süreçlerimizi ve stratejilerimizi müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendiriyor, şeffaflık ve güvene dayalı ilişki yönetimi ile kişiselleştirilmiş deneyimler sunuyoruz. İşimizi yaparken ekonomik, çevresel ve sosyal sorumluluklarımız çerçevesinde mevcut ve gelecek nesillerin kaynaklarını korumaya ve insanlığın yaşam kalitesini artıracak şekilde hareket etmeye özen gösteriyoruz.

YAPAY ZEKA ÜRÜNLERİ

Ar-Ge ekibimizi de güçlendirdik. Yapay zekayı ürünlerimize entegre eden projeler üzerinde çalışıyor arkadaşlarımız. Örneğin Low Code ürünümüz Synergy CSP ile iş akışı, doküman yönetimi ve yazılım kodlama alanlarında yapay zekâ uygulamaları ile yeni açılımlar yapıyoruz. Nesnelerin interneti konusunda da özellikle varlık yönetimi ve bakım yönetimine yönelik çalışmalar odağımızda olacak. Nesnelerin interneti bazlı bakım onarım yönetimini sağlayacak ürünler sunmak istiyoruz. Yeşil uygulamalar, sürdürülebilirlik, karbon ayak izinin takibi ve yönetimi gibi konuları da odağımıza aldık. 

 

• Yapay zekâ ve nesnelerin interneti geleceği nasıl şekillendirecek? Türkiye bu gelişmelerin neresinde? Gelecek öngörüleriniz nelerdir? 

Türkiye olarak yurt dışına teknoloji ihraç eder konumda olmamız mutluluk vericidir. Dijital değişim ve dönüşümü hızla yakaladık ve yapay zekâ, nesnelerin interneti gibi geleceği şekillendirecek teknolojilerde hızla ilerliyoruz. 

Yapay zeka ve nesnelerin interneti dijital devrimi çok daha ilerilere taşıyor. Artık yapay zekaya birkaç komut verip kişilerin kendi yazılımlarını tasarlaması mümkün hale geliyor. Nesnelerin interneti (IoT) ise internet üzerinden diğer cihaz ve sistemlerle veri bağlantısı ve paylaşımı amacıyla sensörler, yazılımlar ve kullandığımız araçlara ce sistemlere yerleşik olan fiziksel nesnelerin ağını açıklıyor. Nesnelerin birbiriyle konuşması, uyum içinde birbirlerini anlayıp, buna göre hareket etmeleri diyebiliriz gidilen yola… Sürdürülebilirlik yine günümüzün olmazsa olmaz konusu. Ve gitgide yeşil ekonominin önemi artıyor. Biz de Bimser olarak sürekli olarak yazılımda yeni “buluşlar” oluşturuyoruz. 

Türkiye uygulama yazılımları, drone teknolojileri, siber güvenlik ve oyun sektörlerindeki ilerlemesi sayesinde teknoloji ihracatını artırıyor. Yapay zekâ bazlı girişimlerimiz aldıkları yatırım destekleri ile dikkat çekmekte. Genç nüfusumuzun da verdiği çok önemli ivmeyle bu konularda çok daha yukarılara çıkabilecek potansiyele sahibiz. 

Dijital değişim ve dönüşümü iyi anlayıp, iyi değerlendirmeliyiz. Gelecek dijital dönüşümden karlı çıkabilenlerin olacaktır. Firmaların bu geçiş süresini en etkin şekilde değerlendirip iş yapış biçimlerini yeniden tasarlamaları gerekiyor. 

Yapay zekâ, nesnelerin interneti kavramları şimdiden günlük hayatımıza girdiler. Ve iş yapış sürecinde birçok aşamayı üstlenmeye başladılar. Gelecekte bazı uzmanlıkların öneminin kalmaması, bazı mesleklerin ortadan kalkması veya şekil değiştirmesi ve yeni iş fırsatları oluşturması uzak ihtimal değil. 

 Dünya Ekonomik Forumu'nun araştırmasına göre, yapay zekanın yaklaşık 97 milyon istihdam yaratması beklenmekte. Biz de ülkece teknoloji okuryazarlığını artırıp eğitimde yapay zeka ders ve uygulamalarına ağırlık vermeliyiz. 

Unutmamalıyız ki gelecek geleceği görenlerindir.

AR-GE’ye önem veriyoruz

Türkiye, genç nüfusunun da kattığı ivmeyle bir teknoloji üssü olmak üzere ilerlemektedir. Geçen yıl yaklaşık 3 milyar dolar olan yüksek teknoloji ihracatının bu yıl daha da artması beklenmektedir. Bimser olarak biz de şirketlerin işlerini kolaylaştıracak, daha sağlıklı, verimli ve iş süreçlerini hızlandıracak yeni yazılım çözümleri icat ederek sürekli olarak çıtayı yükseltiyor, AR-GE’ye büyük önem veriyoruz. Ülkemizde yazılım sektöründe 10 bine yakın şirket var. Kendi yazılımlarını geliştiren bu şirketler, katma değer yaratıyor ve küresel markalar oluşturuyor, dolayısıyla ülkemizi geliştiriyor

Ülkemiz teknoloji üssü olacak

Ülkemizde yazılım sektöründe 10 bine yakın şirket var. Kendi yazılımlarını geliştiren bu şirketler, katma değer yaratıyor ve küresel markalar oluşturuyor, dolayısıyla ülkemizi geliştiriyor. Global arenada başarılı firmalarımız ekonomik büyümeye katkı sağlıyor, ülkemizi bir teknoloji üssü haline getirmek üzere yol alıyor. Türk şirketlerin global şirketler ile yaptığı birleşme ve iş ortaklıkları da önemlidir. Birleşme ve iş ortaklıkları da yerli firmaların küresel pazarlara erişimini ve rekabet gücünü de artırmakta ve uluslararası iş birliği süreçleri, Türk firmalarının deneyimlenmesine de katkı sunmaktadır.