Dolar $
32.55
%0.01 0
Euro €
34.8
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.6
%-0.09 -0.03
Çeyrek Altın
3967.21
%0.24 9.23
SON DAKİKA
Savunma Perşembe 29 Nisan 2021 02:36

YAZILIM GELİŞTİRMEDE AVRUPA'DAN İLERİDEYİZ

Teknolojinin gelişimi her sektörde yeni çözümler sunulmasını sağlıyor. Teknolojinin çığır açtığı alanlardan biri de özel güvenlik sektörü.

Yazılım geliştirmede Avrupa'dan ilerideyiz

Son dönemde özel güvenlik sektöründe öne çıkan teknolojik çözümler arasında; drone kullanımı, termal ve aksiyon kameralar, HES kodu sorgulama yazılımları ve video analiz sistemine sahip kameralar öne çıkıyor. Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği (GÜSOD) Başkanı Levent Güler, “Yeni teknolojilerin kullanımı insan istihdamını belli oranda azaltıyor gibi görünse de en nihayetinde bu sistemleri kullanan ve kontrol edecek olanlar yine insanlar, bu sistemler personelin kalitesini arttırıcı bir etki göstererek insan hatasını minimize ediyor” diyor.

İleri seviyede teknoloji kullanıyoruz

Özel Güvenlik Sektöründe kullanılan teknolojilerin %95’inin ithal olduğuna dikkat çeken Güler, “Ülkemizde kullanılan; alarm, kamera ve erişim kontrol sistemlerin çoğu ithal edilmekte. Ancak yazılım konusunda Türkiye’de iyi örnekler var, bu alanda son yıllarda olumlu gelişmeler yaşanmakta. Özellikle yazılım geliştirme teknolojilerinde birçok Avrupa ülkesinden daha ileride durumdayız. Avrupa’yla kıyaslandığında güvenlik sistemlerinde Türkiye’nin ileri seviyede teknoloji kullandığını da söyleyebiliriz” şeklinde sözlerine devam etti.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR