Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cuma 28 Haziran 2024 19:00

YAZ DAVOS FORUMU DÜNYANIN ÇİN'İN KALKINMASINI YAKINDAN TANIYAN BİR PLATFORM

Yaz Davos Forumu adıyla bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun 15. Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı Çin'in Dalian kentinde düzenlendi.

Yaz Davos Forumu dünyanın Çin'in kalkınmasını yakından tanıyan bir platform

Yaz Davos Forumu adıyla bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun 15. Yeni Şampiyonlar Yıllık Toplantısı Çin'in Dalian kentinde düzenlendi. Toplantının teması "Gelecekteki Büyümenin Yeni Sınırları" olarak belirlendi ve küresel yeni ekonomiler, Çin ile dünya, Yapay Zeka çağındaki girişimcilik ruhu dahil 6 konuya odaklanılacak.

Birçok katılımcı, Yaz Davos Forumu'nda CGTNTURK muhabirine verdiği röportajda, Yaz Davos Forumu'nun uluslararası iletişim platformu sağladığını ve dünyanın Çin'in kalkınmasını yakından tanımasına ve bundan fırsatlar keşfetmesine olanak sağladığını belirtti.

Eğitimsel Test Hizmetleri (ETS) Başkanı ve CEO'su Amit Sevak, Çinli şirketlerin yapay zeka dahil olmak üzere en son teknolojilere dair Ar-Ge çalışmalarına büyük yatırım yaptığını söyledi. Sevak, söz konusu çalışmaların sadece Çin değil, tüm ülkelere hastalıklarla ve iklim kaynaklı sorunlarla mücadele, yeni enerji ve eğitim gibi birçok farklı alanda büyük fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

ABD'nin Cornell Üniversitesi'ne bağlı Johnson School of Business Gelişen Piyasalar Enstitüsü Direktörü Lourdes Casanova, Yaz Davos Forumu'nda CGTNTURK muhabirine bir demeç verdi. Lourdes Casanova, dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkesi Çin'in "Küresel Güney"in doğal bir parçası olduğunu ve ortaya koyduğu Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin amacının Güney-Güney iş birliğini aktif olarak yürütmek, ticaret ve yatırımın serbestleştirilmesini ve kolaylaştırılmasını teşvik etmek ve gelişmekte olan ülkelerin ortak kalkınmasına ve refahına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

ABD merkezli Circle of Blue Genel Müdürü J. Carl Ganter, iklim krizinin dünyanın karşı karşıya olduğu acil bir sorun olduğunu belirtti. Ganter, Çin hükümetinin iklim yönetişimi ve ilgili diğer konulara büyük önem verdiğini, bu alandaki çözüm çabalarına öncülük ettiğini kaydetti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR