YATIRIMLARA DESTEK KARARINDA YENİ DÜZENLEME
Yatırımlara proje bazlı devlet desteği sağlanmasına ilişkin kararda enerji desteği ve sigorta primi işveren hissesi desteğine yönelik düzenlemeler yapıldı.

Resmi Gazete'nin 18 Aralık tarihli sayısında yayımlanan yatırımlara proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin kararda değişiklik yapan karara göre, enerji desteği ödemesi; eski dönem borçları, gecikme faizleri, ceza, nakliye, iletim, dağıtım, vergi, fon ve benzeri harcamalar hariç olmak üzere enerjinin temin edildiği kuruluş tarafından düzenlenmiş faturadaki enerji tüketim bedeli esas alınarak yapılacak.
Sigorta primi işveren hissesi desteği uygulamasında, yatırımcı tarafından talep edilmesi halinde, kısmen işletmeye geçişin bakanlıkça görevlendirilen iki eksper tarafından yatırım yerinde tespit edilmesi sonrası, yatırım tamamlama vizesinden önce de başlanabilecek.
Düzenlemeye göre ayrıca, yatırım süresi en az 10 yıl olarak belirlenen ve entegrasyonu sağlanan fazlardan oluşan yatırımlar için asgari 5 milyar TL yatırım harcamasının gerçekleştirilmesi sonrası kısmi tamamlama işlemi yapılabilecek. Bu işlem, yatırımın her bir fazı için bakanlıkça görevlendirilen en az iki eksper tarafından yatırım yerinde yapılan tespite istinaden gerçekleştirilecek. Karar 26 Kasım 2016 tarihinden geçerli olmak üzere 18 Aralık'ta yürürlüğe girdi.