Dolar $
32.9
%0.16 0.05
Euro €
35.28
%0.04 0.01
Sterlin £
41.67
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4028.49
%0.66 25.93
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | FİNANS Perşembe 20 Haziran 2024 11:22

YATIRIM FİNANSMAN, 'ORMAN BORSASI' İLE ÇOCUKLARI BORSAYLA TANIŞTIRIYOR

Türkiye'nin ilk borsa aracı kurumu Yatırım Finansman, çocuklarla buluşturduğu 'Orman Borsası' kitabıyla erken yaşlardan itibaren finansal okuryazarlığın gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yatırım Finansman, 'Orman Borsası' ile çocukları borsayla tanıştırıyor

Her yaştan yatırımcının sermaye piyasalarına ilgisini çekmeyi ve Türkiye’de finansal okuryazarlık bilincini geliştirmeyi amaçlayan Yatırım Finansman, ‘Ağaç yaşken eğilir’ diyerek çocukları borsayla tanıştırıyor. 

 

Bu amaçla çocukların finansal okuryazarlıklarının ilk adımı olacak Orman Borsası kitabını hazırlatan Yatırım Finansman, basit ve eğlenceli bir dille yazılmış kitapla geleceğin yatırımcılarına temel kavramları içeren bir rehber sunuyor.

 

Gazeteci ve TV haber spikeri Pınar Erbaş tarafından yazılan, görsel sanatlar eğitmeni Demet Özdemir tarafından resimlendirilen Orman Borsası adlı kitapta çocuklar, “Borsa nedir? Borsa nasıl çalışır? Yatırım ve tasarruf nedir ve nasıl yapılır?” gibi sorulara cevaplar bulabilecek, böylece finansal okuryazarlık yolculuğuna ilk adımı atacaklar. 

 

Yatırım Finansman, bugünün küçük geleceğin büyük yatırımcılarına hesap açıyor

 

Yatırım Finansman ayrıca, sermaye piyasalarına kazandırdığı ‘Borsaya İlk Adım Hesabı’ ile ebeveynlere, çocuklarının ileriki dönemde kullanmaları için, şimdiden onların adına birikim yapma imkânı sağlıyor. Çocukların finansal geleceğini sağlamlaştırmayı ve bilinçli yatırımcılar olarak sermaye piyasalarında yatırım yapabilmelerini hedefleyen ‘Borsaya İlk Adım Hesabı’nı açmak için, ailelerin Yatırım Finansman şubelerine gelmesi yeterli. Hesap açan her aileye ve karnesiyle Yatırım Finansman şubelerine gelen her öğrenciye Orman Borsası kitabı hediye edilerek, çocukların hem eğlenmesi hem de borsa hakkında bilgilenmesi amaçlanıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR