Dolar $
33.94
%-0.42 -0.14
Euro €
37.55
%-0.23 -0.08
Sterlin £
44.59
%-0.38 -0.17
Çeyrek Altın
4456.24
%-0.56 -24.73
SON DAKİKA
DÜNYA Perşembe 01 Ekim 2020 08:26

"YARDIM TASARISINDA İLERLEME VAR"

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile yaptıkları görüşmenin koronavirüs mali yardım tasarısı konusunda mesafe alınmasına yardımcı olduğunu söyledi.

"Yardım tasarısında ilerleme var"

Temsilciler Meclisi ise tüm partilerin mutabık kalacağı bir anlaşmaya varılması için Demokratların hazırladığı 2.2 trilyon dolarlık koronavirüs planını oylamayı erteledi.

Kasım ayının 3'ünde gerçekleşecek ABD başkanlık ve kongre seçimlerine beş haftadan az bir zaman kala, Mnuchin ve Pelosi, milyonlarca ABD'liye ve işletmeye mali yardım sağlamak için hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin üzerinde uzlaşmaya varacağı bir tasarı için görüşmelere devam edeceklerini açıkladılar.

Koronavirüs ABD'de şu ana kadar 7.2 milyon kişiye bulaştı ve 206,000 kişinin ölümüne sebep oldu.

Mnuchin, Pelosi'yle yaptıkları 90 dakikalık görüşmenin ardından, "Son birkaç günde oldukça ilerleme kaydettik. Hâlâ bir anlaşmaya varamadık (ve) yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Pelosi ise açıklamasında "ilerleme" sözcüğünü kullanmaktan kaçınarak, "Bakan Mnuchin'le kapsamlı bir görüşme yaptık ve daha fazla açıklığa kavuşturulması gereken bazı hususlar saptadık. Görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

ABD yönetiminin mali yardım bütçesinin 1.5 trilyon dolar olması için teklif yapıp yapmadığı hakkındaki soruya ise Mnuchin, "Aşağı yukarı o civarda" diye yanıtladı.

Pelosi ve Mnuchin'in görüşmesinden önce Beyaz Saray, Başkan Trump'ın ancak 1.3 trilyon dolarlık bir tasarıyı onaylayabileceğini açıklamıştı.

Mnuchin daha sonra katıldığı Fox Business Network yayınında Beyaz Saray'ın paket büyüklüğünün 1.5 trilyon dolar olmasını mı istediği sorusuna, "O civarlarda" cevabını verdi.

ABONE OL