Dolar $
34.07
%-0 -0
Euro €
37.69
%-0.13 -0.05
Sterlin £
44.75
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4483.31
%-0.67 -29.76
SON DAKİKA
Teknoloji Cuma 30 Ağustos 2024 16:11

YAPAY ZEKAYLA HAZIRLANAN SİNEMA FİLMİ "BİLGE 3071"

Mersin'de oyuncu kadrosu, senaryosu ve sahneleri yapay zeka programlarında üretilen uzun metraj sinema filmi "Bilge 3071"in ilk fragmanı hazırlandı.

Yapay zekayla hazırlanan sinema filmi "Bilge 3071"

Kentte faaliyet gösteren bir film şirketince yapay zeka teknolojileri kullanılarak hazırlanan yapımda çalışmalar sürüyor.

Türk tarihine damga vurmuş isimlerin hayat bulacağı film için hazırlanan ilk fragman, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayına hazırlandı.

Filmin yönetmenlerinden Onur Kaygın, gazetecilere örnek ve öncü çalışmayla Türkiye'yi dünya sahnesinde temsil etmek istediklerini söyledi.

Çalışmanın start-up (yeni girişim) projesi olduğunu dile getiren Kaygın, şöyle devam etti:

"Yaratıcı ekibimiz, ChatGPT'ye (Yapay zeka uygulaması) 'Dünya bir felaketin eşiğinde olsa, hangi Türk kahramanlara ihtiyacımız olurdu?' diye sordu. Aldığımız cevap Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Mustafa Kemal Atatürk oldu. Filmimiz, tarihi belleklerden silen ve insanlığı yok etmek üzere olan kötü yapay zeka 'Dark Mind' ile dünyayı kurtarmak üzere harekete geçen iyi yapay zeka 'Bilge' arasındaki savaşı konu alıyor."

Kaygın, projenin set, oyuncu ve ekipman olmadan yapay zeka araçlarıyla gerçekleştirildiğini anlattı.

İlk fragmana değinen Kaygın, "İlk fragmanımızı kamuoyuyla paylaşıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz. Fragmanımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüdüğünü ve gülümsediğini söylemek istiyoruz. Fragmanımızı YouTube kanalımız ile filmimizin internet sayfasından izleyicilerimizle buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Kaygın, projenin en kısa sürede vizyonda olacağını belirterek, bir strateji oyununun da hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.