SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 02 Ekim 2022 02:12

YAPAY ZEKADAN GÜÇ ALAN PORTRE ÇEKİM UZMANI: OPPO RENO7

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO'nun Reno serisi, portre fotoğrafçılık alanında uzmanlaşan ilk akıllı telefon serisi olarak öne çıkıyor.

Yapay zekadan güç alan portre çekim uzmanı: OPPO Reno7

Devrim niteliğindeki portre çekim teknolojisiyle dikkat çeken ve yapay zekadan güç alan algoritmalarla desteklenen OPPO Reno7, portre fotoğrafçılık odaklı deneyimi en üst seviyeye taşıyor.

Sensör donanımında tescilli algoritmaların yer aldığı ilk akıllı telefon

Daha keskin, net ve aydınlık görüntüler elde etmek için görüntü sensörünün yeterli ışık alması büyük önem taşıyor. Sensör teknolojisindeki kapsamlı araştırmaları sayesinde OPPO, en iyi kalitede görüntüler sunmak için sensörlerin ışık hassasiyetini artırmanın yenilikçi yollarını keşfediyor.

Bunu sağlayacak yaklaşımlarından biri de RGBW (kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz) piksel tasarımının benimsenmesi olarak öne çıkıyor. OPPO, 2015 yılındaki R7 Plus modeline kadar RGBW sensör tasarımları kullanıyordu ve bu sayede ışık hassasiyetini yüzde 32'ye kadar artırabiliyordu. 2019'da OPPO'nun Görüntüleme Ar-Ge ekibi, her kırmızı, yeşil ve mavi piksele iki beyaz alt piksel eklemeyi öneren Quadra Binning yaklaşımından ilham aldı. Bu yaklaşımda, her piksel hem kendi renkli sinyallerini hem de beyaz sinyallerin daha parlak eksiksiz spektrumunu tespit edebiliyor. Araştırma ekibi, her pikselin yan pikselleri etkilemeden bağımsız olarak çalışabilmesi için DTI (Derin Siper İzolasyonu) teknolojisini de devreye aldı.