Dolar $
33.06
%-0.05 -0.01
Euro €
36.07
%-0.43 -0.15
Sterlin £
42.9
%-0.42 -0.18
Çeyrek Altın
4298.65
%-0.01 -0.3
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Teknoloji Perşembe 18 Temmuz 2024 16:37

YAPAY ZEKA TABANLI MASRAFF KANUNEN KABUL EDİLMEYEN GİDERLERİ OTOMATİK AYRIŞTIRIYOR

İşletmelerin vergi matrahı hesaplanırken dikkate alınmayan ve dolayısıyla vergi avantajı sağlamayan giderlerin başında Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler (KKEG) geliyor. KKEG'lerin doğru bir şekilde ayrıştırılması ve kaydedilmesi, yasal ve mali açıdan önem taşıyor.

Yapay Zeka Tabanlı Masraff Kanunen Kabul Edilmeyen Giderleri Otomatik Ayrıştırıyor

Yapay zeka tabanlı platformu sayesinde kategori, departman, proje bazlı yönetim raporları ile işletmelerin masraf bütçelerini anlık takip ederken; otomatik ve hızlı masraf girişi, mobilden onay, şirket kurallarına uyum ve denetim, suistimal tespiti, 20’den fazla ERP programına tek tuşla aktarım gibi birçok kolaylık ile gider kontrolü ve zaman tasarrufu sağlayan Masraff, kanunen kabul edilmeyen giderleri (KKEG) ayrıştırıyor ve farklı hesaplara kayıtlarını otomatik olarak atıyor. 


Vergi mevzuatına göre; işletme sahiplerinin ve ortaklarının kişisel harcamaları, veraset ve intikal vergisi gibi belirli vergileri, idari para cezaları ve gecikme zamları, yasal olmayan ödemeler gibi bazı harcamalar, işletmenin faaliyetleri için yapılmış olsa bile, bu giderler vergi matrahından indirilemiyor. Bu nedenle, KKEG’lerin muhasebe kaydının doğru bir şekilde tutulması gerekiyor. Personel masraf yönetimini dijitalleştirerek şirketlerin giderlerini kontrol altında tutabilecekleri kaynaklar sunan yapay zeka tabanlı Masraff, bu giderlerin ayrıştırılmasını ve farklı hesaplara otomatik olarak kaydedilmesini sağlayarak işletmelerin vergi matrahını doğru bir şekilde hesaplamasına destek oluyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR