SON DAKİKA
Kızılay masthead
Eğitim Cuma 14 Şubat 2025 02:35

YAPAY ZEKA DESTEKLİ EĞİTİMDE YENİ DÖNEM:

Arı Bilgi Bilişim Teknolojileri Akademisi, 20 yılı aşkın tecrübesiyle bilişim ve teknoloji alanında Türkiye'ye büyük katkılar sunmaya devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden Arı Bilgi, bu vizyonunu somutlaştırarak insansı robot Akademisyen Maya'yı eğitim kadrosuna dahil etti.

Yapay Zeka Destekli Eğitimde Yeni Dönem:

Ankara Üniversitesi Teknokent iş birliğiyle "Akademisyen" unvanını alan Maya, dijital dönüşümün eğitimdeki potansiyelini ortaya koyuyor. Yapay zeka yetenekleriyle donatılan Akademisyen Maya, eğitim süreçlerini tamamen kişiselleştirerek her öğrenciye özel eğitim modülleri sunuyor; öğrencilerin farklı öğrenme hızları ve ihtiyaçlarını analiz ederek bunu sağlıyor.

Maya, interaktif yapısıyla öğrencileri pasif dinleyiciler olmaktan çıkarıp aktif katılımcılara dönüştürüyor. Sorduğu sorular, verdiği geri bildirimler ve simülasyonlarla öğrenmeyi daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirerek öğrenmeyi pekiştiriyor. Geleneksel eğitim yöntemlerine kıyasla Maya’nın kişiselleştirilmiş yaklaşımı, öğrencilerin konuları daha hızlı ve derinlemesine anlamalarına yardımcı olarak öğrenme verimliliğini artırıyor. Ayrıca, yapay zeka algoritmaları sayesinde Maya sürekli olarak kendini geliştiriyor ve güncelliyor; bu da öğrencilere her zaman en güncel ve doğru bilgiye erişim imkanı sunuyor.

Arı Bilgi Genel Müdürü Ali Çilek, “Türkiye’nin dijital dönüşümünde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Arı Bilgi olarak, teknolojiyi kullanarak eğitimi herkes için erişilebilir kılmayı ve Türkiye'nin geleceğine yön verecek nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi. Arı Bilgi'nin uygulamalı eğitim modelini tamamlayan öğrenciler, uluslararası geçerliliğe sahip ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazanıyorlar.

Arı Bilgi, Akademisyen Maya ile eğitimde kişiselleşme çağını başlatıyor. Her öğrencinin bireysel potansiyelini keşfetmesine ve geliştirmesine olanak tanıyan bu yenilikçi yaklaşımla, Türkiye'nin geleceğine yön verecek bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Maya, sadece bugünün öğrencilerine değil, yarının eğitimcilerine de ilham veriyor. Arı Bilgi, Maya'yı gelecekte üniversitelerde ve kurumlarda görev alacak diğer robot akademisyenlerin ve personelin eğitmeni/oryantasyon entegratörü olarak konumlandıracak şekilde geliştiriyor.

Eğitim Perşembe 22 Mayıs 2025 16:55

KAYSERİ'DE "İHRACAT AKADEMİSİ" İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri'de "Ticaret Bakanlığı İhracat Akademisi" imza töreni ve ihracat destekleri eğitim programı düzenlendi.

Kayseri'de "İhracat Akademisi" imza töreni düzenlendi

Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Türkiye ekonomisinin 18 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü söyledi.

İhracatın da küresel piyasalardaki tüm belirsizliklere rağmen artış trendini korumaya devam ettiğini ifade eden Ağar, şunları kaydetti:

"Bu yılın ocak-nisan döneminde ihracatımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 artarak 86,2 milyar dolara, yıllıklandırılmış ihracatımız ise Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırarak yüzde 2,7'lik artışla 265 milyar dolara ulaştı. 2025 yılı Mart ayı itibarıyla ödemeler dengesi tanımlı mal ve hizmetler ihracatımız 379,3 milyar dolar seviyesine yükseldi. Mal ve hizmet ihracatındaki bu başarılı grafiğin katkısıyla cari açık sorununu Türk ekonomisinin gündeminden çıkarmayı başardık."

Ekonomideki tüm bu olumlu gelişmelerin sürdürülebilir kılınması amacıyla Bakanlık olarak üzerlerine düşeni görevi en iyi şekilde yerine getirmek adına yaptıklarını çalışmaları anlatan Ağar, sanayiciler ve ihracatçılarla birlikte aldıkları tüm kararların ortak aklın, ortak ihtiyaçların ve ortak vicdanın ürünü olması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

İhracatçı birlikleri ile sanayi ve ticaret odalarıyla işbirliği halinde sayısız dış ticaret eğitim programı düzenlediklerini dile getiren Ağar, eğitim faaliyetlerini daha kurumsal ve firmalara daha fazla fayda sağlayacak şekilde yürütmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu ile birlikte İhracat Akademisi'ni hayata geçirdiklerini belirtti.

Ağar, İhracat Akademisi mezunlarına Bakanlık, Yükseköğretim Kurulu ve ilgili üniversitenin logolarını taşıyan sertifika verildiğini, mezunların özel sektörde staj ve istihdam imkanlarının kolaylaştırılması noktasında ise çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

İhracat Akademisi'nin, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde başlayan ilk dönemlerinin başarıyla tamamlandığını belirten Ağar, bugün Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, yakın zamanda kentte başlayacak eğitim programlarının İhracat Akademisi'ne büyük güç sağlayacağını aktardı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise Kayseri'nin 2024 yılında 3 milyar 750 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, cari fazla veren bir şehir olduğunu belirtti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ise üniversite olarak böyle bir işbirliğinin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol için imza töreni gerçekleştirildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR