SON DAKİKA
GÜNDEM Salı 01 Ekim 2024 08:52

YANGIN GÜVENLİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Masdaf, 23 Eylül'de Tuzla Genel Müdürlük binasında düzenlediği 'Yangın Pompası Seçimi ve Pompa İstasyon Tasarımı' konulu teknik eğitim seminerinde, mekanik tesisat sektöründen önemli isimleri ağırladı.

Yangın güvenliği semineri düzenlendi

Pompa sektörünün öncü markası Masdaf, ülkemizde her yıl 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Yangından Korunma Haftası ( İtfaiye Haftası )’ kapsamında ‘Yangın Pompası Seçimi ve Pompa İstasyon Tasarımı’konulu bir teknik eğitim semineri düzenledi.

23 Eylül’de Masdaf Tuzla Genel Müdürlük binasında bulunan Özer Polatoğlu Oditoryumu’nda düzenlenen seminer, mekanik tesisat sektöründen önemli isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Tasarım Mühendislik Kurucu Ortağı & Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Başkan Vekili Taner Kaboğlu, konuşmacı olarak katıldığı seminerde; ‘binalardaki yangın güvenlik tedbirleri, yangın yönetmeliği, standartlar, yangın pompa odası tasarımında yapılan hatalar ve doğru ekipman seçimi’ konusunda önemli bilgiler paylaştı:

“Yangın pompalarının dünyada en çok tercih edilen NFPA (National Protection Association) ve TS EN 12845 standartlarına uygun olmasına dikkat etmek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yangın pompa odasının tasarım ve uygulama süreçleri. Çünkü çoğu projede, yangın pompa odasında kullanılan ekipmanların çapı doğru hesaplanmıyor. Ürün yerleşiminde mesafe ve yön kurallarına uyulmuyor. Örneğin çekvalf, yanlış yere yerleştiriliyor ya da yönü ters oluyor. Bu hatalar, yangın pompasının doğru bir şekilde çalışmaması, zamanında devreye girmemesi ve bu nedenlerden dolayı binayı koruyamaması anlamına geliyor.” dedi.

Sunumun ardından gerçekleştirilen fabrika saha gezisinde ise katılımcılara, yangın pompaları hakkında detaylı bilgiler verildi.