Dolar $
32.87
%0.04 0.01
Euro €
35.63
%-0.04 -0.01
Sterlin £
42.43
%-0.06 -0.02
Çeyrek Altın
4174.3
%-0.11 -4.71
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Teknoloji Salı 23 Temmuz 2024 17:00

YANDEX NAVİGASYON MARKALARIN ROTASINI YENİDEN OLUŞTURUYOR

Türkiye'de navigasyon uygulamaları arasında öncelikli tercih haline gelen Yandex Navigasyon, reklam formatı Geoservices Banner ile rotanın markalara çevrilmesini sağlıyor. Geoservices Banner ile marka bilinirliği yüzde 50 oranında artıyor.

Yandex Navigasyon markaların rotasını yeniden oluşturuyor

Türkiye’de navigasyon uygulamaları arasında öncelikli tercih haline gelen Yandex Navigasyon, reklam formatı Geoservices Banner ile rotanın markalara çevrilmesini sağlıyor. Yandex Ads Büyüyen Pazarlar Bölge Başkanı Veronika Zueva, “İşletmelerin hedef kitlesini artırarak onlara yeni kullanıcılar kazandırıyoruz. Türkiye’de kısa süre içinde başarılı sonuçlar aldık. Markaların bu ürünümüze olan ilgisinin daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Yandex Maps ve Navi’de kullanıcılar ATM'leri ve 24 saat açık yerleri bulabiliyor, ilgilendikleri yerlerle ilgili yorumları okuyarak ulaşacakları yerlere özel rotalar oluşturuyorlar. Trafikte kalan kullanıcılara markaların ürün ve hizmetleri hakkında içerikler sunan Geoservices Banner ile markaların hedef kitleyi yakalaması amaçlanıyor. Rota oluşturulurken ve araç hızı sıfırken ekranın alt kısmında gösterilen Geoservices Banner’a tıklandığında reklamın detaylarına ulaşılıyor ve eylem butonu görülüyor. Banner'ın özel tasarımı hedef kitlenin dikkatinin reklama çekilmesini sağlarken, kullanıcılarda markayla ilgili çağrışımlar yaratarak marka bilinirliğini artırmayı amaçlıyor.

Marka bilinirliği yüzde 50 arttı

Türkiye'nin her yerindeki mağazaların indirim ve tekliflerini bir araya getiren ve kullanıcıların seçtikleri konum yakınındaki en iyi teklifleri görmelerini sağlayan bir uygulama olan Lessy, Geoservices Banner’ı kullanmaya başladığı ilk ayın sonunda marka bilinirliğini yüzde 50 oranında artırmayı başardı.

Yandex Ads Büyüyen Pazarlar Bölge Başkanı Veronika Zueva, Geoservices Banner ile kullanıcılara yeni markaları ve yeni servisleri tanıtmayı hedeflediklerini belirtti. Geoservices Banner’i kullanmaya başlayan müşterilerinin çok hızlı ve başarılı sonuçlar aldığını dile getiren Zueva, “Yandex Maps ve Navi'de yayınlanan reklamlar sayesinde yeni bir kullanıcı kitlesinin Lessy ile tanışmasını sağladık. Lessy, Türkiye genelindeki mağazaların sunduğu çeşitli indirim ve promosyon kampanyalarını bir araya getiren kullanışlı ve ücretsiz bir uygulamadır. Uygulama, konumunuzu belirleyerek size en yakın mağazalardaki en uygun fiyatlara ulaşmanızı sağlıyor. Banner'ların, marka bilinirliği ve reklam hatırlama gibi temel marka metrikleri üzerindeki etkisini ölçmek üzere başlattığımız Brand Lift araştırmasında banner’ı görenler arasında reklam hatırlama artış oranı yüzde 167 olurken, marka bilinirliği yüzde 50 oranında arttı. Reklamı gören kullanıcıların görmeyenlere kıyasla markayı daha iyi tanıdıklarını ve reklamı daha iyi hatırladıklarını gözlemledik” dedi.

Hedef kitleyi genişletiyor

Lessy, hedef kitlesini genişletmek ve marka bilinirliğini artırmak için Yandex Geoservices ile Yandex Maps ve Navi gibi harita servislerinden alışveriş noktalarına giderken yararlanan kullanıcılara odaklandı. Lessy Ülke Müdürü Niyazi Doğan Öncü, “Yandex Geoservices'ta reklam kampanyamızı başlattığımızda amacımız, hizmetlerimizi mümkün olan en geniş kullanıcı kitlesiyle tanıştırmaktı. Yandex Navi'deki reklamların etkisi, marka bilinirliği açısından beklentilerimizin de ötesine geçti” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR