Dolar $
33.93
%0.19 0.06
Euro €
37.81
%0.07 0.02
Sterlin £
44.4
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
4497.07
%-0.45 -19.88
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 22 Ağustos 2024 02:35

"YALANIM VARSA DİLAN POLAT OLAYIM"

üfit Can Saçıntı 'yalanım varsa Dilan Polat olayım' dedi: Arkamızda örgütlü bir halk yok, ana problem de bu!

"Yalanım varsa Dilan Polat olayım"

Bu yıl altıncısı düzenlenen Edremit Kitap Fuarı’nda sevenleriyle bir araya gelen oyuncu ve yönetmen Müfit Can Saçıntı, Türkiye’de sinema ve televizyon sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saçıntı, “Bugün problemimiz örgütlülük. Örgütlülük ‘öcü’ değil. 1980 öncesine ilişkin anılar duyuyoruz. Tarık Akan, Kemal Sunal çok yüreklilerdi. Çünkü arkasında onlara destek olan bir halk vardı. Arkasında halkı hisseden de hiçbir şeyden korkmuyordu. Arkasında örgütlü bir halk olduğu için o kadar cesur davranabiliyorlardı” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı 19 Ağustos akşamı kapılarını açtı. Altınkum Fuar Alanı'nda düzenlenen fuar bu yıl da birçok sanatçıyı ağırladı, ağırlamaya da devam ediyor. Fuar kapsamındaki söyleşide sevenleriyle bir araya gelen sanatçılardan biri de oyuncu ve yönetmen Müfit Can Saçıntı oldu. Türkiye’deki sinema ve televizyon kültürüne ilişkin görüşlerini paylaşan Saçıntı’nın söyleşisi büyük ilgiyle takip edildi.


“Bugün buradan anlatacağım ne varsa hepsi gerçektir. Yalanım varsa Allah bana evlenme programlarında koca aratsın. Bak bu kadar büyük yemin verdim. Daha büyüğünü vereyim. Yalanım varsa Dilan Polat olayım” sözleriyle konuşmasına başlayan Saçıntı, televizyon dizilerinde artan şiddet sahnelerine ilişkin kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı.

“ARKAMIZDA ÖRGÜTLÜ BİR HALK YOK”

“Televizyon konusunda gerçek patron seyircidir. Siz ne derseniz o oluyor” ifadelerini kullanan Saçıntı, sözlerine şöyle devam etti:

“1980 öncesine ilişkin anılar duyuyoruz. Tarık Akan, Kemal Sunal çok yüreklilerdi. Çünkü arkasında onlara destek olan bir halk vardı. Arkasında halkı hisseden de hiçbir şeyden korkmuyordu. Arkasında örgütlü bir halk olduğu için o kadar cesur davranabiliyorlardı. Bizim arkamızda örgütlü bir halk yok. Bugün ana problemimiz örgütlülük. Sadece televizyona değil aslında her yerde, demokrasilerde gerçek patron halktır. Halk olmadan hiçbir şey olmaz.”

Büyük ilgiyle izlenen söyleşinin ardından Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Saçıntı’ya teşekkür plaketini takdim etti.

60 yayınevinin aynı alanda bir araya getiren ve her gün binlerce Edremitlinin buluştuğu fuar, 25 Ağustos tarihine kadar devam edecek, kitapseverleri ve edebiyat dünyasının önemli isimlerini sohbete doyuracak.