SON DAKİKA
Halkbank
Kobi Salı 22 Ekim 2024 09:29

XPODA İLE KODSUZ YAZILIMDA DEVRİM

Dijitalleşme sürecinde yazılıma ayrılan kaynaklar, şirketlerin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmalarında kritik bir rol oynuyor.

Xpoda ile kodsuz yazılımda devrim

Türkiye’nin ilk ve en büyük No Code Platformu Xpoda, “Az Kod, Çok İş” anlayışıyla uzun ve karmaşık yazılım süreçlerini kolaylaştırarak, şirketlerin maliyetlerini azaltmalarına ve inovasyona yönelmelerine yardımcı oluyor. Xpoda CEO’su Şenol Balo “Kod yazmayarak 20 kata kadar daha hızlı proje geliştirilmesini mümkün kılarak, yüzde 50 maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi.

Son yıllarda dijitalleşme, işletmelerin operasyonel verimliliklerini artırmaları ve rekabet avantajı elde etmeleri açısından önemli bir parametre haline geldi. Büyük şirketler yazılım yatırımlarına bütçelerinin %10-15'ini ayırırken, KOBİ'lerde bu oran %5-10 seviyesinde kalıyor. Balo, bu durumun KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerini nasıl etkilediğine dikkat çekerek, yazılım maliyetlerinin dijital dönüşümü ertelediğini belirtti. “Kodlarken vakit kaybediyoruz, dünyanın gerisinde kalıyoruz” diyen Balo, No Code & Low Code teknolojilerine yönelmenin önemine vurgu yaptı.

Xpoda, Türkiye’nin yazılım sektöründeki büyümeyi hızlandırmak amacıyla çalışmalara devam ediyor. Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD)’nin raporuna göre, Türkiye yazılım sektörünün pazar gelirinin yıl sonunda 637 milyon dolara ulaşması öngörülüyor. 2024 ile 2028 yılları arasında yıllık büyüme oranının %9,89 olması bekleniyor. Balo, “Daha hızlı ve verimli yazılım projeleri geliştirmesi için No Code & Low Code teknolojilerine yönelmemiz gerekiyor” dedi.

Xpoda, “Az Kod, Çok İş” felsefesiyle, şirketlerin yazılım süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla çalışıyor. Xpoda, yazılıma erişimi daha da hızlandırmak için Türkiye’de bir ilk olan “Hazır No Code Uygulamaları” mağazası Xpodium’u da duyurdu. Xpodium, Xpoda iş ortakları tarafından geliştirilen kurumsal iş uygulamalarını bir havuzda toplayarak, şirketlerin ihtiyaçlarına göre kullanılabilir hale getiriyor. Bu yenilikler, şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırırken, yazılım maliyetlerini minimize etmeyi de hedefliyor.