Dolar $
32.93
%-0.03 -0.01
Euro €
35.23
%-0.22 -0.07
Sterlin £
41.77
%-0.22 -0.09
Çeyrek Altın
4013.01
%-0.32 -12.54
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 16 Haziran 2024 16:00

Xİ'NİN HALK VE VATAN SEVGİSİ

Halkın içinden gelen bir lider olan Xi Jinping, halkı hep kalbinin en önemli konumuna koyuyor.

Xi'nin halk ve vatan sevgisi

CMG Muhabiri Shuainan Yan halkın içinden gelen bir lider olan Xi Jinping'in halkı hep kalbinin en önemli konumuna koyduğunu belirtti.

Shuainan Yan'ın haberine göre, 55 yıl önce henüz 16 yaşını doldurmamış olan Xi Jinping, Çin'in Sha'anxi eyaletinin Yan'an kentine 60 kilometreden daha uzakta bulunan Kuzey Sha'anxi Yaylası’ndaki dağların eteğinde, Liangjiahe adlı küçük bir köye geldi. Xi, köylülerle birlikte mağara evde kalıyordu, topraktan yapılmış bir yatakta uyuyordu.

Dönemin ÇKP Liangjiahe Köyü Komitesi Sekreteri olduktan sonra, Xi köylülerle birlikte kuyu kazdı, teraslar ve biyogaz havuzları inşa etti. Böylelikle Xi sıradan halkla sıkı bağlar kurdu.

Kasım 2012’de Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreterliği’ne yeni seçilen Xi Jinping, “Halkın güzel bir yaşam arzusu, üzerinde çaba harcanacak hedefimizdir.” taahhüdünde bulundu. 

ÇKP 18. Ulusal Kongresi’nden bu yana, Genel Sekreteri Xi, taban kuruluşlarına 100’den fazla kez incelemelerde bulundu ve “İki Toplantı”larda yüzlerce temsilci ve delegenin konuşmalarını dinledi.

Halk kitlesinin endişelerini çözmek, Xi’nin en önemli görevi olarak görülüyor. Sıradan halkın sıkıntıları, ÇKP Merkez Komitesi’nin önemli toplantılarının gündemine dahil edilir ve başlıca reform alanları haline getirilir.

“Özverili bir şekilde çalışacağım ve halkın beklentilerini karşılayacağım.”  Bu sözler Xi’in vatan ve halk sevgisi ile bir liderin 1,4 milyarlık halka olan içten fedakârlık duygusunun ifadesidir.

ÇKP köy komitesi başkanlığından Parti ve devlet liderliğine kadar, köylüleri yeterli beslenmeye kavuşturma hayalinin hayata geçirilmesinden Çin ulusunun yeniden ulu şahlanışının gerçekleştirilmesine kadar, halk için somut adımlar atılması, hep Xi’nin kararlı iradesidir.  

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR