Dolar $
33.13
%0.11 0.03
Euro €
36.14
%0.3 0.11
Sterlin £
42.88
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4198.66
%0.36 14.81
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 21 Temmuz 2024 16:00

Xİ'NİN ÇKP MERKEZ KOMİTESİ'NİN KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı,15-18 Temmuz günlerinde başkent Beijing'de yapıldı.

Xi'nin ÇKP Merkez Komitesi'nin kararıyla ilgili açıklaması

Çin Komünist Partisi (ÇKP) 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı,15-18 Temmuz günlerinde başkent Beijing'de yapıldı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, toplantıda, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu adına, "Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" başlıklı belge hakkında açıklamada bulundu.

Buna göre, yeni dönemde ulusal kalkınmadaki yeni yolculukta ÇKP'nin ana görevlerinin gerçekleştirilmesi, Çin'e özgü sosyalist sisteminin mükemmelleştirilmesi ve devlet yönetişim sistemi ile yönetişim kapasitesinin modernizasyonunun hızlandırılması, nitelikli kalkınmanın hızlandırılması ve başlıca toplumsal sorunlarda yaşanan değişime daha iyi şekilde ayak uydurulması, büyük risk ve meydan okumaların göğüslenmesi ve ÇKP ve devletin istikrarlı gelişmesinin hızlandırılmasındaki acil ihtiyaçların karşılanması için ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, ÇKP 20. Merkez Komitesi 3. Genel Kurul Toplantısı'nın reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin hızlandırılması konusunu ele alma kararı aldı.  

Xi Jinping'in yaptığı açıklamaya göre, "Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" adlı belgenin hazırlanması için derinliğine araştırmalar yapılırken, partinin kademelerinin ve ülkenin farklı kesimlerinin görüş ve öneriler toplandı, birçok tur tartışma ve revize gerçekleştirildi.

Xi Jinping'in yaptığı açıklamaya göre, "Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi'nin reformun daha kapsamlı şekilde derinleştirilmesi ve Çin tarzı modernleşmenin daha hızlandırılmasına ilişkin kararı" adlı belgenin hazırlanması, reform ve dışa açılmanın uygulanmasından bu yana, özellikle yeni dönemde reformun kapsamlı şekilde derinleştirilmesi için biriktirilen deneyimlerden, sadık kalınan ilkelerden ve ısrarla izlenen doğru siyasi yönden faydalanıldı.

Belgenin hazırlanmasında Çin tarzı modernleşmenin hızlandırılmasına, ÇKP 20. Ulusal Kongresi'nde alınan stratejik düzenlemelerin yerine getirilmesine ve reformun kapsamlı şekilde derinleştirilmesine önem verildiği belirtilen açıklamada, bu süreçte sistem ve mekanizmaların işleyişine dair reformlar ile stratejik önem taşıyan ve genel durumu belirleyen reformların ön planda bulundurulduğu, reformların rehber ve yol gösterici rolünün pekiştirildiği aktarıldı. Belgenin hazırlanmasında halk merkezli olma ilkesinden hareket edilirken, reformun sistemik entegrasyonuna vurgu yapıldığı ifade edildi.

ABONE OL