Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Salı 25 Haziran 2024 14:00

Xİ'DEN CHANG'E-6'IN DÜNYAYA DÖNÜŞÜ İÇİN TEBRİK MESAJI

Ay'ın karanlık yüzünden topladığı örnekleri taşıyan Chang'e-6 Ay keşif aracı, bugün saat 14:07'de Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde iniş yaptı.

Xi'den Chang'e-6'ın dünyaya dönüşü için tebrik mesajı

Ay’ın karanlık yüzünden topladığı örnekleri taşıyan Chang’e-6 Ay keşif aracı, bugün saat 14:07’de Çin’in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde iniş yaptı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Ay Keşif Projesi Chang’e-6 Görev Komutanlığı’na ve göreve katılan tüm personele tebrik mesajı gönderdi.

Chang’e-6’nın, insanoğlu tarihinde Ay’ın karanlık yüzünden örnekleri dünyaya getiren ilk araç olduğunu hatırlatan Xi, bunun Çin’in güçlü bir uzay devleti ve teknoloji devleti inşasında kaydettiği bir başarı olduğunu vurguladı. 20 yıldır Ay Keşif Projesi’ne katılan tüm personelin teknoloji zirvesine tırmanmaya cesaret ederek yüksek kaliteli ve verimli bir Ay keşif yolunu yarattığını belirten Xi, vatanın ve halkın bunu unutmayacağını ifade etti.

Xi, personelden çabalarını sürdürerek Ay’dan getirilen örnekler üzerinde bilimsel araştırmalar yapmalarını ve uluslararası işbirliği geliştirmelerini istediğini belirtti. Xi, uzay personelini güçlü bir uzay devleti hedefine ulaşmak, evrenin sırlarını keşfetmek, insanoğlunun mutluluğunu artırmak ve Çin tarzı modernleşme sürecini hızlandırarak ulusun büyük şahlanışı için katkıda bulunmaya çağırdı.

 3 Mayıs’ta Ay keşif yolculuğuna başlayan Chang’e-6, 2 Haziran’da başarıyla Ay’ın karanlık yüzüne indi ve 4 Haziran’da uzaydan kalkış yapıp topladığı örneklerle birlikte yörüngeye başarıyla oturdu. Chang’e-6’nın Ay yolculuğu 53 gün sürdü, toplam 760 bin kilometre katedildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR