SON DAKİKA
Teknoloji Pazar 29 Eylül 2024 09:20

WİNDOWS 11 SOUNDSCAPE AYARLARIYLA GÜNCELLENİYOR

Microsoft, Windows 11 kullanıcı deneyimini daha modern ve tutarlı hale getirmek amacıyla yeni Soundscape Ayarlar sayfasını geliştiriyor.

Windows 11 Soundscape ayarlarıyla güncelleniyor

Bu yeni panel, eski Denetim Masası'nın ses ayarları işlevlerinin yerini alacak ve kullanıcıların ses ayarlarını merkezi bir yerden yönetmesine olanak tanıyacak. PhantomOfEarth adlı kullanıcı tarafından sızdırılan bilgilere göre, bu gizli panel mevcut Windows 11 yapılarında bulunmamakta, yalnızca dahili bir önizleme sürümünde mevcut.

Soundscape sayfasının, Denetim Masası Ses penceresinde bulunan 'Başlangıç sesi, şeması, ses olayları' gibi ayarlarla ilgili olacağı öne sürülüyor. Yani, kullanıcılar başlangıç sesini değiştirme, farklı ses şemaları oluşturma ve sistem olaylarına ait sesleri yönetme gibi işlemleri bu yeni panel üzerinden gerçekleştirebilecekler. Ancak, şu anda Soundscape panelinin içeriği tamamen boş; dolayısıyla, tam olarak hangi özellikleri barındıracağına dair bir bilgi mevcut değil.

Bu gelişme, Microsoft’un Denetim Masası'nı kademeli olarak ortadan kaldırma ve yerine daha modern bir Ayarlar uygulaması getirme hedefinin bir parçası. Denetim Masası, uzun zamandır Windows kullanıcıları için bazı işlevsellikleri sunmaya devam ediyor, ancak Microsoft, zamanla bu işlevleri daha kullanıcı dostu bir arayüzde toplamak istiyor. Soundscape, bu hedefe bir adım daha yaklaşmayı sağlayacak.

Yeni Soundscape panelinin sadece gizli bir özellik olması ve Windows Insider'lara gönderilen test yazılımında bulunmaması, bu sürecin henüz erken aşamalarında olduğunun göstergesi. Microsoft’un bu konuda uzun vadeli bir strateji geliştirdiği ve Windows 10 ile başlayan bu modernizasyon sürecine kararlılıkla devam ettiği açık. Eski Denetim Masası'nın yerini tamamen alacak yeni özelliklerin kullanıcılarla buluşması, Windows 11’in genel kullanıcı deneyimini ve arayüzünü önemli ölçüde iyileştirebilir. 

Soundscape gibi yenilikler, Microsoft’un kullanıcı ihtiyaçlarına yanıt verme çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Kullanıcılar, daha entegre ve modern bir ses ayarları deneyimi ile karşılaşacakları için bu gelişmelerin, Windows 11 üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor.