Dolar $
32.28
%0.04 0.01
Euro €
35.01
%-0.38 -0.13
Sterlin £
40.84
%-0.34 -0.13
Çeyrek Altın
4037.73
%0.34 13.54
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | Teknoloji Pazar 05 Mayıs 2024 20:38

WATCHGUARD'DAN YÜKSEK KORUMALI GÜVENLİK TAVSİYESİ

İnternet kullanıcılarının hassas bilgilerini korumak ve doğru şifre kullanımını teşvik etmek için her yıl kutlanan Dünya Şifre Günü, siber güvenlik uzmanları tarafından da bir fırsat olarak görülüyor. Günümüzde çevrimiçi hesap parolası ihlali, hala yaygın siber saldırı faktörlerinin başında yer alıyor. Bu sebeple kullanıcı adı ve şifreden oluşan geleneksel güvenlik yöntemleri, yerini parolasız kimlik doğrulama biçimi olan geçiş anahtarlarına bırakıyor. Bütünleşik siber güvenlik alanında küresel bir lider olan WatchGuard'ın Kimlik Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carla Roncato, geçiş anahtarının önemine ve kurulumuna dair ipuçları paylaşıyor.

WatchGuard'dan yüksek korumalı güvenlik tavsiyesi

Çevrimiçi güvenliği artırmaya ve internet kullanımı hakkında kullanıcıları bilinçli hale getirmeyi amaçlayan Dünya Şifre Günü bu yıl 2 Mayıs’ta kutlanıyor. İnternet dünyasında kritik bir güvenlik mekanizması olarak kullanlan kişisel hesap şifreleri, gün geçtikçe siber saldırılara karşı daha savunmasız bir hal alıyor. Bu sebeple siber güvenlik uzmanları zayıf ve tekrar kullanılan şifrelerden kurtulmanın zamanının geldiğini savunuyor. Modern teknolojiye uygun ve ve daha güvenli bir yöntem olan geçiş anahtarı, kimlik avı saldırılarıyla bağlantılı olan riskleri minimum seviyeye indiriyor. Bu özelliğiyle daha pratik ve yüksek güvenlikli bir koruma vadeden geçiş anahtarı, dijital dünyanın geleceğinde kritik bir rol oynayacak gibi görünüyor.

 

“Geçiş Anahtarı, Dijital Güvenlikte Önemli Bir Değişimi Temsil Ediyor”

 

WatchGuard’ın Kimlik Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carla Roncato “Bu Dünya Şifre Günü'nde hepimiz geçiş anahtarlarını nasıl benimseyebileceğimizi düşünmeliyiz. Geçiş anahtarları, geleneksel kullanıcı adı ve parola kimlik bilgilerinden uzaklaşarak, çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlayan bir kimlik doğrulama yaklaşımını ifade eder. Parolasız kimlik doğrulamanın bir biçimi de diyebileceğimiz geçiş anahtarları, geleneksel kimlik bilgilerinin doğasında olan risk faktörlerini ortadan kaldırmayı amaçlar. Aynı zamanda, parmak izi veya yüz tanıma kilidi için biyometri ve biyometrik verilerin her türlü kullanımı cihazınızda kalır ve herhangi bir web sitesi ile asla paylaşılmaz. Dolayısıyla daha güvenli bir koruma vadeden bu yeni yöntem, dijital kimlik güvenliğinde önemli bir değişimi temsil ediyor.” açıklamalarında bulunuyor.

 

Geçiş Anahtarını Birkaç Dokunuşla Oluşturmak Mümkün

 

Geçiş anahtarı, geleneksel parola yöntemine kıyasla daha güvenli bir koruma sunarken kuruluşların riskleri azaltmasına ve tehditleri geniş ölçekte durdurmasına yardımcı oluyor. Bu yöntemin fırsatlarından yararlanmak için ilk olarak çeşitli adımları tamamlamak gerekiyor. Geçiş anahtarı, Windows 10 veya 11, macOS Ventura+ veya ChromeOS 120 çalıştıran bir bilgisayar, iOS 16 veya Android 9 çalıştıran bir mobil cihaz, Chrome v123.0 veya Edge v123.0 gibi modern bir tarayıcı ve FIDO2 protokolünü destekleyen bir donanım güvenlik anahtarı tarafından destekleniyor. Bu cihazlardan herhangi birine sahip olan kullanıcılar için geriye sadece birkaç adımda geçiş anahtarını oluşturmak kalıyor. Öncelikle Chrome tarayıcısı üzerinden myaccount.google.com adresinden oturum açın. Pencerenin sol tarafında yer alan Güvenlik'e ulaşın ve “Google'da nasıl oturum açarsınız?” bölümünün altında, Passkeys'e tıklayın. “Geçiş Anahtarı Oluştur” kısmına geldikten sonra kimliğinizi doğrulamak ve “Geçiş Anahtarınızı Kaydetmek” için istemleri izleyin. Ardından güvenlik ayarlarınızda ‘Şifreleri Atlama’ seçeneğini ayarlayın ve oturumu tekrar açıp kapatarak parolanızı test etmeyi unutmayın.

ABONE OL