Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Enerji Pazartesi 24 Haziran 2024 19:32

WAT MOBİLİTE'DEN YEŞİL ŞARJ İSTASYONU

E-mobilite ekosistemini geliştirerek net sıfır karbon emisyonu hedefine katkıda bulunmayı amaçlayan WAT Mobilite, tüm elektrikli araç şarj istasyonlarının enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefiyle yeni yatırımını devreye aldı. Bu adımla, kendi enerjisini üreten güneş panelli şarj istasyonunu İstanbul Kalamış Marina'da hizmete açtı.

WAT MOBİLİTE'den yeşil şarj istasyonu

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren WAT Mobilite, iş ortakları ve son kullanıcılar için sürdürülebilirlik odaklı şarj hizmeti ve e-mobilite çözümleriyle ilerliyor. Bu kapsamda, güneş panelleriyle desteklenen yeşil şarj istasyonunun ilkini İstanbul Kalamış Marina'da hizmete açan şirket, 2024 yılı sonuna kadar Ankara, Bodrum ve Mersin gibi farklı lokasyonlarda projelerine devam etmeyi hedefliyor. WAT Mobilite, elektrikli araç kullanıcılarına üst düzey deneyim sunarak, yeşil bir geleceğe geçişi hızlandırmayı ve e-mobilite ekosistemini geliştirerek net sıfır karbon emisyonu hedefine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Oğuzhan Öztürk: “Gelecek Nesillere Daha Temiz Bir Dünya”

WAT Mobilite & WAT Motor Genel Müdürü Oğuzhan Öztürk, "WAT Mobilite olarak, çevreye duyarlılıkla hareket ederek ve e-mobilite alanında yenilikçi çözümler sunarak, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakma vizyonumuzu güçlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik taahhüdümüzü pekiştirirken, e-mobilite ekosistemini geliştirerek net sıfır karbon emisyonu hedefine katkı sağlıyoruz. Elektrikli araçlar, karbon salınımını azaltma açısından önemli bir adımı temsil ediyor. Bu hedefe ulaşmak için elektrikli araçlara geçişi teşvik etmek, altyapıyı geliştirmek ve sürdürülebilir ulaşım politikalarını desteklemek önemli. İstanbul Kalamış Marina'da yeşil şarj istasyonunu açarak çevresel sorunlarla etkili bir şekilde mücadele ettiğimizi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Öztürk, WAT Mobilite’nin sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda 2030'a kadar tüm elektrikli araç şarj istasyonlarının enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı ve 2050'ye kadar şirket genelinde net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmayı planladıklarını söyleyerek, “Bu doğrultuda, güneş panelleriyle desteklenen şarj istasyonlarımızı artırarak çevre dostu ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya devam edeceğiz. Batarya depolama sistemi sayesinde, enerji kesintilerine karşı önlem alarak kesintisiz şarj hizmeti sunuyoruz. Bu entegre yaklaşım hem güvenilir hem de sürdürülebilir bir şarj deneyimi sağlamamıza olanak tanıyor” diye konuştu. 

 

Yüksek Verimli Güneş Panelleri ve Batarya Depolama Sistemi

 

WAT Mobilite'nin Güneş Panelli Şarj İstasyonu, elektrikli araç kullanıcılarına çevre dostu ve sürdürülebilir bir şarj çözümü sunmak üzere tasarlandı. Bu şarj istasyonu, yüksek verimlilik ve minimum gölgeleme özelliğine sahip güneş panelleri ve batarya depolama sistemi ile donatıldı. AC Şarj Cihazları AX Serisi, elektrikli araçların şarj edilmesini sağlayan 22 kW gücünde bir şarj istasyonu olup, IP56 derecesinde su ve toza dayanıklı olarak tasarlandı. DC Şarj İstasyonu DS Serisi ise 180 kW gücünde çift soketli bir ünite olarak donatıldı ve IP55 derecesinde su geçirmezlik sağlıyor. Hem AC hem de DC şarj istasyonu, elektrikli araç kullanıcılarına güvenilir ve hızlı şarj imkânı sunuyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR