Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | GÜNCEL Cumartesi 27 Temmuz 2024 16:00

WALL STREET AÇILIŞINDA OLASI SATIŞLARA ODAKLI AVRUPA PİYASALARINDA ENDEKSLER GERİLEDİ

İstanbul, 25 Temmuz (Hibya) - Avrupa piyasaları Perşembe günü, bilançoların açıklanmasına bağlı telaşlı hava ve Wall Street açılışında olası satışların odak noktasında olmasıyla geriledi. Bölgesel Stoxx 600 endeksi, teknoloji hisselerinin yüzde 2,57 gerilemesiyle yüzde 1,38 düştü.

Wall Street açılışında olası satışlara odaklı Avrupa piyasalarında endeksler geriledi

Tüketici ürünleri üreticisi Unilever, şirket tarafından derlenen bir konsensüsün satış büyüme tahminini tutturamamasına rağmen, yıllık marj beklentisini yükselttiği için yüzde 6,5 yükseldi.

Avrupa bankalarının Çarşamba günü spot ışıklarının altına girmesinin ardından yatırımcılar aynı zamanda Nestle, otomobil üreticisi Renault ve İsviçreli sağlık firması Roche gibi şirketlerin bilançolarını değerlendiriyor.

Jeep ve Dodge markalarının üreticisi Stellantis, ilk yarı net kârında yüzde 48'lik bir düşüş bildirdi. Düşüş, azalan hacimler, geçici üretim boşlukları ve Kuzey Amerika'daki düşük pazar payından kaynaklandı. Bu arada Fransız lüks ürünler grubu Kering'in hisseleri, gelirdeki keskin düşüş nedeniyle yedi yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dikkatler ayrıca Nasdaq Composite ve S&P 500'ün 2022'den bu yana en kötü seanslarını kaydettiği ABD'deki teknoloji odaklı satışlarda olacak. Analistler, geçen hafta boyunca mega-cap hisse senetlerinden piyasanın daha döngüsel alanlarına doğru bir piyasa rotasyonu olduğunu ve Çarşamba günü Alphabet ve Tesla'dan gelen kazançların hayal kırıklığına uğratmasıyla bu durumun daha da arttığını belirtti.

Deutsche Bank stratejistleri Perşembe günkü bir notta, “Zayıf kazançlar ve kötü verilerin birleşimi yatırımcı duyarlılığını vurduğu için piyasalar dün büyük bir düşüş gördü,” dedi.

“Bu durum çok büyük kayıplara yol açtı ve Magnificent 7 (yüzde -5,88) Eylül 2022'den bu yana en kötü gününü geçirerek, sadece iki hafta önceki rekorundan yüzde 10'un üzerinde düştükten sonra teknik düzeltme bölgesinde kaldı.”
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR