Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Perşembe 27 Haziran 2024 17:14

VOLVO TRUCKS'IN EN YÜKSEK YAKIT VERİMLİLİĞİ SUNDUĞU AERO SERİSİ TÜRKİYE'DE

Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. distribütörlüğünde temsil edilen Volvo Trucks, Aero Serisi'nin Türkiye lansmanını gerçekleştirdi. Tamamen yeni, aerodinamik tasarımıyla %5'e varan yakıt tüketimi avantajı sağlayan Volvo Aero Serisi, ağır vasıta segmentindeki enerji verimliliği ve akustik konfor standartlarını yükseltirken daha düşük emisyon değerleriyle de çevreci kullanım özelliklerini artırıyor.

Volvo Trucks'ın En Yüksek Yakıt Verimliliği Sunduğu Aero Serisi Türkiye'de


İnşaat, lojistik, maden ve taşımacılık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren dünyaca ünlü markaların temsilcisi Marubeni Dağıtım ve Servis, Türkiye distribütörü olduğu Volvo Trucks ile birlikte Volvo Aero Serisi’nin Türkiye lansmanını, çok sayıda iş ortağı ve basın mensubunun katılımıyla İstanbul Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleştirdi. Geliştirilmiş aerodinamik özellikleriyle ağır vasıta segmentindeki verimlilik artışının günümüzde geldiği seviyeyi belirleyen Volvo Aero Serisi, yeni tasarımın da katkısıyla %5’e varan yakıt tüketim avantajı sağlıyor. Volvo Aero Serisi, Volvo Trucks’ın şimdiye kadar en yüksek yakıt verimliliğine ulaştığı ürün gamı oluyor. Temmuz 2024 itibarıyla Türkiye satışlarına başlanan Volvo Aero Serisi’nin Türkiye lansmanına, Marubeni Dağıtım ve Servis CEO’su Eşref Zeka, Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström ve Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya katılarak, iş ortakları ve basın mensuplarıyla bir araya geldiler. 

Eşref Zeka: “Kazançlı büyümeye odaklanıyoruz” 

Volvo Trucks ile 2017’den günümüze, uzun soluklu bir iş birliği içerisinde olduklarını belirten Marubeni Dağıtım ve Servis CEO’su Eşref Zeka; “Marka tarihinin en yüksek pazar payına ulaştığımız 2023 yılında, 16 ton üzerindeki ithal ticari araç pazarını birinci sırada tamamladık. Volvo Trucks’ın gerçek potansiyelini sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Volvo Trucks ile her zaman ilkleri gerçekleştiren şirket olmak istiyoruz. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda geçtiğimiz yıllarda elektrikli Volvo Trucks kamyonlarımızı Türkiye pazarında satışa sunarak; ilk elektrikli kamyon basın lansmanı, ilk elektrikli kamyon satışı, ilk elektrikli kamyon filo teslimatı ve ilk ve en büyük filo kamyon teslimatını sektörümüzde öncü olarak gerçekleştirmenin gururunu yaşadık. Volvo Trucks ile ‘en’leri ve ‘ilk’leri yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Marubeni Dağıtım ve Servis olarak amacımız; müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetleri kusursuz satış ve satış sonrası yaklaşımla tamamlamak. Çünkü biz sadece ürün satmıyoruz; çözüm sunuyoruz, müşterilerimizin işine değer katmaya odaklanıyoruz. Elbette, birlikte gitmek istediğimiz daha çok yol var. Bugüne kadar üretilmiş Volvo kamyonları arasında yakıt verimliliği, konfor, kabin içi teknolojisi ve güvenlik donanımlarının en üst seviyeye geldiği Volvo Aero Serisi ile tüm iş ortaklarımızın yatırımlarının karşılığını çok daha fazlasıyla alacaklarına inancımız tam. Bizim için ayrıca çok değerli olan şoförler de bugüne kadar yaşamadıkları derecede üst seviyede bir sürüş deneyimini Volvo Aero Serisi ile yaşayacaklar. Marubeni Dağıtım ve Servis olarak her geçen gün büyüyen satış ve satış sonrası ağımızla, iş ortaklarımıza katma değerli hizmet gücü sunuyor, daha kazançlı büyümeye odaklanıyoruz.” 

Roger Alm: “2030 yılına kadar emisyon değerlerimizi yüzde 50 azaltmayı hedefliyoruz”

Tüm dünyada 10 farklı ülkede üretim tesisi, 150 ülkede de 2.300’ü aşkın servis noktasıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, “2023 yılında tüm dünyada yaklaşık 150 adet yeni kamyon satışı gerçekleştirdik ve dünyanın tüm yollarında aktif olarak seyahat eden Volvo Trucks sayımız 1.2 milyon adede ulaştı. Bu büyük başarıya ulaşmada Türkiye’nin de payı büyüktü. Tüm bu başarılarımızı, marka tarihimizdeki en büyük yeni kamyon serisi lansmanımızla sürdürüyoruz. Verimliliğe odaklanarak geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizle, kamyon pazarında yakıt tüketiminin, emisyonların azaltıldığı; karbon nötr hedefindeki yolculuğumuzun teklifleri sunuyoruz. Sadece güçlü ürünleri geliştirmenin ve satmanın yeterli olmadığını biliyor; iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve en önemlisi de topluma fayda sağlayacak ürün ve hizmetlerimizle sürdürülebilir bir geleceği hedefliyoruz. 2030 yılına geldiğimizde ürettiğimiz modellerin yarısının 0 emisyonlu, 2040 yılındaysa tamamen karbon nötr ürünler sunan bir marka olma hedefimiz mevcut. Bu hedeflere ulaşmak için 3 temel teknoloji kullanımına odaklanıyoruz. Bunlar; yenilenebilir yakıtlarla çalışan içten yanmalı motora sahip kamyonlar, batarya elektrikli kamyonlar ve yakıt hücreli elektrikli motorlara sahip kamyonlar olacak. Elektrikli kamyonlarımızı yollara çıkardığımız ve en geniş ürün çeşitliliğini sunduğumuz 5 yıllık sürede, 47 farklı ülkedeki iş ortaklarımızla birlikte toplamda 80 milyon kilometreyi aşkın yolu karbon nötr şekilde ardımızda bıraktık. Bu muhteşem başarı, elektrikli mobilitenin bir pilot proje değil, günlük operasyonlara uygunluğunu kanıtlıyor. Tüm kullanım alanlarına özel olarak ürettiğimiz ürün ve hizmetlerimizle geleceğin sürdürülebilir ulaşımında var olmaya devam etme hedefimizdeki en yeni aşama ise Volvo Aero Serisi. Volvo Aero Serisi’nin sağladığı verimlilik ile geleceğe olan inancımızı koruyoruz” dedi. 

Per-Erik Lindström: “Heyecan verici başarılar, Türkiye’ye olan bağlılığımızı gösteriyor” 

Türkiye pazarının önemine vurgu yapan Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström; “Volvo Trucks olarak bizim için son derece önemli olan Türkiye pazarında, Marubeni Dağıtım ve Servis gibi müşterilerine olağanüstü odaklanan bir iş ortağımız olduğu için şanslıyız. Bölgemizde, elektrikli kamyonlarımızı ilk olarak pazara sunduğumuz ülke olan Türkiye’de, başarılarımızı Volvo Aero Serisi ile sürdürmeyi planlıyoruz. Bu heyecan verici başarılar, Türkiye’ye olan bağlılığımızı gösteriyor” dedi. Sözlerini, Volvo Aero Serisi’nin geliştirilmesindeki detaylarla sürdüren Per-Erik Lindström, “Geliştirdiğimiz her detayda kamyon sürücülerini odak noktasına alıyoruz. Kendimizi sürücü koltuğuna oturtuyor, en önemli özellikleri ve hizmetleri onlarla beraber seri üretime aktarıyoruz. Çalışma süreleri boyunca direksiyonun başındakilerin güvenliği gerçekleştirirken, işletme maliyetlerinde de verimliliğe odaklanarak yeni seviyeler belirliyoruz” dedi

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR