Dolar $
33.6
%-0 -0
Euro €
36.91
%-0.23 -0.08
Sterlin £
43.01
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4314.87
%-0.36 -15.43
SON DAKİKA
Otomotiv Perşembe 15 Ağustos 2024 13:58

VOLVO, BÜYÜME STRATEJİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Premium SUV'de liderliğini sürdüren Volvo Car Türkiye, premium plug-in hibrit satışlarında %62'lik bir pazar payı ile bu motor tipinde en çok satan marka oldu.

Volvo, büyüme stratejisini sürdürüyor

İsa ÖZGÜLLER

Volvo Car Çek Cumhuriyeti Genel Müdürlüğü görevini başarıyla sürdürdükten sonra, uluslararası deneyim kazanarak Türkiye’ye dönen Alican Emiroğlu, Volvo Car Türkiye Genel Müdürü olarak yeni pozisyonunda görevine başladı. Emiroğlu, yeni görevine başlamasının ardından otomotiv basınıyla bir araya gelerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Genel Müdür Alican Emiroğlu’nun basınla buluştuğu toplantıda, Volvo Cars’ın güncel modelleri, elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik vizyonu detaylandırılırken, 2024 yılına yönelik plan ve stratejileri hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Volvo Car Türkiye’nin Yıllık Satış Değerlendirmesi ve 2024 Yıl Sonu Hedefleri

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, Türkiye'nin 2023 yılında elde ettiği başarıyı 2024 yılında da premium segmentte SUV lideri olarak sürdürdüğünü belirterek, globalde de büyük bir başarı yakaladıklarını ifade etti. Emiroğlu, “Volvo Car Türkiye geçtiğimiz yıl şimdiye kadarki en büyük satış başarısını kaydetti. Aynı başarılı ivmeyi bu yıl da artırarak rekor satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin elde ettiği bu başarıyı yurt dışından izlemek çok gurur vericiydi. Bu başarıya imza atan takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum ve tekrar böyle bir ailenin parçası olduğum için çok mutluyum. Birlikte yeni başarılara imza atmak için heyecanlıyım.” dedi.

Volvo Car Türkiye’nin 2023 yılında tüm zamanların rekorunu kırarak 11.646 adetlik satışla önemli bir başarıya imza attığının altını çizen Emiroğlu; “Bu başarıyı 2024 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. 2024 yılında ilk 7 ayda 7.614 adet satış gerçekleştirerek, geçen yıla kıyasla sunulan segment payımızı %16,10’dan %19,8’e çıkardık. Toplam binek pazarında ise geçen yıl %1,2 pazar payını artırarak, 2024 ilk 7 ayda %1,42 ile rekor bir pazar payına ulaştık” dedi.

Volvo Cars, Avrupa’da En Hızlı Büyüyen Marka Oldu

Volvo Cars’ın globalde 2024 yılının ilk 7 ayında, bir önceki yıla oranla %13’lük bir büyüme ile toplam 445.520 adetlik bir satış rakamına ulaştığını ifade eden Alican Emiroğlu; “Global satışların %45’i Plug-in Hybrid ve tamamen elektrikli olan şarj edilebilir otomobillerden oluşuyor. Globalde tamamen elektrikli satış adetleri önceki yıla göre %62’lik bir artış ile 104.890 adede ulaştı. 

volvo-i

Avrupa’da ise toplam satışlarda %33’lük bir büyüme kaydeden Volvo Cars, Avrupa’da 2024 yılında ilk 6 ayda en hızlı büyüyen marka oldu. Avrupa satışlarının %64’ü plug-in hybrid ve tamamen elektrikli modeller oluşuyor.  Plug-in hybrid modellerde segmentteki liderliğini korumaya devam eden Volvo Cars, Avrupa pazarında plug-in hybrid modeller içinde XC60 PHEV en çok tercih edilen model oldu” dedi.

Volvo Car Türkiye, Premium Segmentte hem SUV hem de PHEV Satışlarında Lider

Alican Emiroğlu, premium SUV segmenti hakkında bilgiler vererek bu segmentte lider konumda olduklarını ifade etti. Emiroğlu; “Volvo Car Türkiye olarak, C-SUV segmentinde yer alan XC40/EX40 ve C40/EC40 modellerimizle 2 bin 414 adet satış gerçekleştirdik ve segmentte %19’luk pazar payı elde ederek C-SUV segmentinde ikinci olduk. D-SUV segmentinde ise XC60 modeli ile %30 pazar payı elde ederek segment ikinciliğini üstlendik. XC60 ile son dört yıldır D-SUV segmentinde lider konumumuzu sürdürerek bu yılı da segment lideri olarak tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Beş yıldır üst üste E-SUV segmentinde XC90 modeli ile liderliğini devam ettiren marka, %44,25’lik pazar payı ile 2024 yılında da segment liderliğini sürdürüyor. 

Volvo Car Türkiye 2024 yılının ilk 7 ayında gerçekleştirdiği 5.405 adetlik SUV satışı ile premium segmentteki toplam satış payını %27’ye ulaştırdı ve premium SUV’de pazar liderliğini üstlendi. Premium segmentte plug-in hibrit (PHEV) satışlarında ise %62’lik bir pazar payına sahip olan Volvo, bu motor tipinde en çok satan marka olarak öne çıkıyor. XC90 PHEV ve XC60 PHEV modelleriyle bu başarıya ulaşan Volvo Car Türkiye, plug-in hybrid ve tamamen elektrikli otomobil satışlarında %40’lık bir oranla bu yılı kapatmayı hedefliyor.

Müşteri Deneyimi ve Dijitalleşme

Volvo Car Türkiye’nin satış ve pazar payında elde ettiği büyümeyi servis operasyonlarına da yansıttığını ifade eden Alican Emiroğlu sözlerini; “Volvo Car Türkiye olarak satıştaki başarımızı kaliteli servis anlayışımızla da destekleyerek, servisteki müşteri sadakat oranını %71,6’ya çıkardık. Buna bağlı olarak artan araç parkımızla beraber, servis ziyaretlerimizde de 2021 yılına oranla 2024 yılı sonunda %56’lık bir büyüme öngörüyoruz. 18 lokasyonda 34 yetkili serviste 208 teknisyenle hizmet veren kadromuzun bünyesinde yer alan 41 teknisyen de özellikle elektrikli araçlar konusunda uzmanlaşmış durumda. Bu doğrultuda, servis ağımızın kapasitesini artırıp, insan kaynağını güçlendirerek ve kaliteye odaklanarak müşterilere en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyoruz” diyerek sürdürdü.

Bu sene başında Türkiye’de faaliyete geçen, Volvo Cars’ın bağlantılı dijital hizmet ve işlevlerine erişimi sağlayan Volvo Cars Uygulamasını değerlendiren Emiroğlu “Bağlanabilirlik çözümünü premium segmentte sunan ilk markayız. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler, Volvo Cars Uygulamasının otomobil, müşteri ve Volvo arasında çok güçlü bir iletişim sağladığını gösteriyor. Uzun vadede Volvo Cars Uygulaması üzerinden daha fazla hizmet sunmayı ve müşteri deneyimini geliştirmeyi hedefliyoruz. Müşteri deneyimi bizim için kritik öneme sahip, bu nedenle dijitalleşmeyi en üst düzeyde entegre ederek müşterilerimizin taleplerine en hızlı şekilde yanıt vermek istiyoruz” dedi.

Elektrifikasyon ve Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu çerçevesinde, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlayan Volvo Cars’ın  2040 yılına kadar da iklim nötr bir şirket olmayı hedeflediğini ifade eden Alican Emiroğlu; “Bu doğrultuda mevcut süreçlerini iyileştirmeye odaklanıyor, 2025 yılı için iklim eylem planı ve döngüsel ekonomi alanında çalışmalara devam ediyoruz. 2025 yılı itibariyle global satışlarımızın %50’sinin tamamen elektrikli otomobillerden olmasını planlarken, otomobil başına düşen karbon ayak izini de %40 oranında azaltmayı hedefliyoruz” dedi. 

Premium Segmentte Büyümeyi Hedefliyor

Plug-in hybrid ve tamamen elektrikli otomobil satışlarında %40’lık bir oranla bu yılı kapatmayı hedefleyen Volvo Car Türkiye, 2025 yılında bu potansiyeli %60’ın üzerine çıkarmayı planlıyor. Premium segmentte büyüme stratejisi hakkında konuşan Alican Emiroğlu “Bu yılı geçtiğimiz yılın üzerinde güçlü bir satış adediyle kapatmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir büyüme stratejimizi koruyarak, premium segmentteki artan ivmemizi yeni modellerle pekiştirmeyi ve daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı amaçlıyoruz. Volvo olarak, sürdürülebilirlik vizyonumuz ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla, premium segmentteki konumumuzu daha da güçlendireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250