SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 13 Ekim 2022 02:16

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN DİJİTAL DERSANE

Viranşehir Belediyesi; dijitalleşen dünyada yenilikleri eğitim hizmetlerine yansıtarak günümüz koşullarında çağdaş ve digital eğitim platformu oluşturacak olan "Dijital Dershane" Projesini başlattı.

Viranşehir Belediyesi'nden fırsat eşitliği için dijital dersane

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına projeler üreten Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ilçede yaşayan tüm öğrenciler için ‘Eğitimci Belediye, Başarılı Öğrenci’ sloganıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. “Dijital Dershane” adı verilen proje, her eğitim kademesinden öğrencilerin, üniversite öğrencisi adaylarının ve KPSS’ye hazırlanan memur adaylarının, özel dershane ya da etüt merkezlerine gitmesine gerek kalmadan ders anlatımı, soru bankası, eşzamanlı online deneme sınavı gibi olanaklardan faydalanmasını sağlıyor. Viranşehir Belediyesi, kurduğu platformla öğrencilerin tüm ders anlatımlarını dijital ortama taşıyarak hem okul eğitimlerine hem de sınav süreçlerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

“Dijital Dershane” projesinden faydalanmak isteyen öğrenciler, dijitaldershane.viransehir.bel.tr adresinden üye kaydı oluşturarak, eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabilecek.100 bin üyeye kadar hitap edebilecek şekilde hazırlanan ‘Dijital Dershane ’de; 4 K ile çekilmiş tüm derslerin eğitim videoları, 193 bin yeni nesil soru ve soru çözümleri yer alıyor. 

BAŞKAN EKİNCİ: GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNE DOKUNMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ  

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir Belediyesi olarak öğrencilere yönelik destek vermeye devam ettiklerini belirterek, “Eğitimci Belediye, Başarılı Öğrenci ve Gülümseyen Viranşehir anlayışıyla oluşturduğumuz Dijital Dershane Viranşehir projemiz Dijital Dershane ile Viranşehirli gençlerimize dijital ortamda etüt merkezi sunmanın ve gençlerimizin geleceğine dokunmanın gururunu yaşıyoruz. Dijital Dershane Viranşehir'li sevgili öğrencilerimizin değerli velilerinin eğitime harcayacakları bütçelerini en aza indirmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Viranşehir'li tüm öğrencilerimize iyi dersler diliyorum” açıklamasında bulundu.



ABONE OL