Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 15 Aralık 2023 09:39

UZMANINDAN YAPAY ZEKA HAKKINDA GERÇEKÇİ TAHMİNLER

Teknoloji dünyasının en popüler konusu yapay zeka hakkında efsanelerin sonu gelmiyor. Dünyanın lider yapay zeka ve analitik firması olan SAS'ın uzmanları, yapay zeka hakkında yapılan spekülasyonlara karşı gerçekçi yanıtlar verdiler

Uzmanından yapay zeka hakkında gerçekçi tahminler

Son yıllarda teknoloji dünyasıyla ilgili ilgisiz hemen herkes yapay zeka hakkında konuşuyor, olumlu ya da olumsuz tahminlerde bulunuyor. Kimi, yapay zeka teknolojisinin bütün işleri insanların elinden alacağını söylüyor, kimi ise bu teknolojinin insan uygarlığının sonunu getireceğini. Yayılan efsaneler ve yapılan spekülasyonlar, yapay zeka teknolojisinin ne olduğunu açıklamaktan ziyade üzerinin bir sis perdesiyle örtülmesine yol açıyor. Yapay zeka ve analitik konusunda dünyanın bir numaralı firması olan SAS, uzmanlarına 2024 yılına ilişkin yapay zeka alanındaki trendlerin neler olabileceğini sordu ve bu alandaki gelişmeleri tahmin etmelerini istedi. 

 

Üretken yapay zekanın rolü artacak

Bryan Harris, CTO, SAS, “Üretken yapay zeka teknolojisi pek çok şey yapsa da her şeyi yapamaz. 2024’te kuruluşlar, üretken yapay zekayı tek başına bir teknoloji olarak değil sektörlerine özgü yapay zeka stratejilerinin tamamlayıcısı olarak görmeye yönelecek. Bankacılıkta, stres testi ve senaryo analizi için simüle edilmiş veriler, riskleri tahmin etmeye ve kayıpları önlemeye yardımcı olacak. Sağlık hizmetlerinde, bireyselleştirilmiş tedavi planları oluşturulmaya başlayacak. Üretimde, kalite, güvenilirlik, enerji verimliliği gibi alanlarda verimlilik düzeylerini tespit etmek için simülasyon uygulamalarında kullanılacak” dedi. 

 

 

 Yapay zeka istihdam yaratacak

Udo Sglavo, İleri Analitikten Sorumlu Başkan Yardımcısı, SAS, "2023'te yapay zekanın ortadan kaldırabileceği işler konusunda çok fazla endişe ve spekülasyon vardı. 2024'te bunun yerine yapay zekanın yaratacağı işler daha çok konuşulacak. Örneğin, bir üretim modelinin potansiyelini gerçek dünyadaki uygulamalarıyla ilişkilendiren hızlı mühendislik alanında büyük potansiyel bulunuyor. Yapay zeka tüm yetkinlik seviyelerindeki çalışanların daha etkili ve verimli olmalarına yardımcı olacak. 2024 ve sonrasında iş piyasasında bazı kısa vadeli sorunlara neden olsa da ekonomik büyümeyi desteklemeye yardımcı olacak ve birçok yeni işin ve kariyer fırsatının ortaya çıkmasını sağlayacak" dedi.

 

 

Yapay zeka sorumlu pazarlamayı geliştirecek

Jennifer Chase, CMO, SAS, "Pazarlamacılar her zaman bilinçli bir şekilde sorumlu pazarlama tekniklerini benimsemeli. Bunun için de yapay zekanın yanılabileceğinin ve önyargılara kapılabileceğinin farkında olmalılar. Yapay zeka gelişmiş pazarlama ve reklam uygulamaları vaat etse de, önyargılı veri ve modellerin önyargılı sonuçlar doğurduğunu biliyoruz. Bunun için SAS Marketing'de yapay zeka için malzeme listesi gibi model kartları geliştiriyoruz. Yapay zekayı ister geliştirin ister kullanın, etkisinden ve yaratacağı sonuçlardan siz sorumlusunuz. Teknik bilgisi ne düzeyde olursa olsun tüm pazarlamacılar bu model kartlarını inceleyebilir, algoritmalarının etkili ve adil olup olmadığını doğrulayabilir ve gerektiğinde ayarlama yapabilirler” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR