Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Kültür - Sanat - Magazin Cumartesi 04 Mayıs 2024 00:00

URLA'DA ULUSLARARASI ENGİNAR FESTİVALİ BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 10'uncu Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin açılışını yaptı.

Urla'da Uluslararası Enginar Festivali başladı

Uluslararası Urla Enginar Festivali, “Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor” sloganı ile  10’uncu kez dünyaya kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği festivalin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortej yürüyüşünde eşi Öznur Tugay ile birlikte yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’a Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve eşi Pınar Balkan, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Urla İlçe Başkanı Pelin Karasakal, İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır eşlik etti.

Festivalin açılışına ayrıca belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin, odaların, kooperatiflerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve yurttaşlar da katıldı.

Başkan Tugay, demokrasinin önemine vurgu yaparak, “Bizler kısa bir süre önce güzel İzmirimize hizmet etmeye talip olduk ve önemli amaçlarımızdan birisi İzmirimizi bir demokrasi kenti yapmaktı. Binaların depreme dayanıklılığı, sağlamlığı nasıl sağlam bir zemin üzerinde inşa edilmesine bağlıysa bizim de belediyeler olarak alacağımız yol, üzerine inşa ettiğimiz demokrasi zeminine bağlıdır.” dedi.

ABONE OL