SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 03 Ekim 2024 02:37

UPS SAĞLIK LOJİSTİĞİNDE FRİGO TRANS VE BPL'Yİ SATIN ALDI

UPS, sağlık hizmetleri alanında soğuk zincir lojistiği kapasitesini artırmak amacıyla Frigo-Trans ve kardeş şirketi BPL'yi satın aldı. Bu stratejik yatırım, sıcaklık hassasiyeti gerektiren ürünlerin güvenli taşınmasını sağlamayı hedefliyor

UPS sağlık lojistiğinde Frigo Trans ve BPL'yi satın aldı

UPS, sağlık hizmetleri sektörü için soğuk zincir lojistiği kapasitesini artırma yönündeki taahhüdünü sürdürüyor. Bu doğrultuda, Frigo-Trans ve kardeş şirketi BPL’yi satın almak üzere anlaşma imzaladı. Bu stratejik hamle, UPS’in soğuk zincir pazarındaki kapasitesini büyütmeyi ve geliştirilmiş soğuk zincir tesisleri ile ileri teknoloji altyapısı sayesinde dünyanın bir numaralı sağlık lojistiği sağlayıcısı olmayı hedefliyor.

UPS, ikinci çeyrek raporunda sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere lojistik alanındaki büyümesi sayesinde gelirini %2,6 oranında artırdığını açıkladı. Türkiye’nin soğuk depolama kapasitesinde dünya genelinde 8. sırada olduğu ve 2029’a kadar ilaç pazarında yıllık bileşik büyüme oranının (CAGR) % 7,03 olması öngörülüyor. Bu durum, Türkiye’nin ilaç pazarının 2,72 milyar dolara ulaşacağı tahminini beraberinde getiriyor.

UPS Genel Müdür Yardımcısı ve Uluslararası, Sağlık ve Tedarik Zinciri Çözümleri Başkanı Kate Gutmann, "İlaç sektöründeki hızlı yenilikler, daha entegre soğuk ve donmuş tedarik zincirlerine sahip olma ihtiyacını doğuruyor" dedi. Gutmann, Frigo-Trans’ın, müşteriler için sundukları çözüm portföyünü derinleştirerek dünyanın bir numaralı sağlık lojistiği sağlayıcısı olma yolculuklarını hızlandıracağına dikkat çekti.

Frigo-Trans, ilaç ve biyoteknoloji sektöründeki müşteriler için Avrupa çapında uçtan uca depo ve nakliye çözümleri sunan Almanya merkezli bir lojistik şirketidir. Kardeş şirket BPL ise, özel sıcaklık, kalite ve hızda taşıma ihtiyacı olan biyofarma şirketleri başta olmak üzere tüm müşterileri için zaman açısından kritik ve sıcaklığa duyarlı ürünlerin GDP uyumlu nakliyesini gerçekleştiriyor. 

Frigo-Trans'ın hizmet ağı, kriyoprezervasyondan (-196°C) ortam sıcaklığına (+15° ila +25°C) kadar altı sıcaklık bölgesini kapsayan sıcaklık kontrollü depolama, Pan-Avrupa çapında soğuk zincir taşımacılığı çözümleri ve sıcaklık kontrollü, zaman açısından kritik yük taşımacılığı hizmetleri sunuyor. 

Satın alma sürecinin, rutin teamüller kapsamındaki incelemelere ve onaylara bağlı olarak 2025 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu yatırım, UPS’in sağlık lojistiği alanındaki büyümesini ve yenilikçi hizmet sunma becerisini artırmayı amaçlıyor.