Dolar $
33.78
%0.07 0.02
Euro €
37.46
%0.08 0.03
Sterlin £
43.95
%0.09 0.04
Çeyrek Altın
4461.35
%-0.05 -2.18
SON DAKİKA
DÜNYA Pazartesi 19 Ağustos 2024 18:39

UNICEF, LİBYA'DA SELDEN ETKİLENEN BÖLGELERE YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Libya'nın güneyinde selden etkilenen bölgelere yardım malzemesi gönderdi.

UNICEF, Libya'da selden etkilenen bölgelere yardım malzemesi gönderdi

UNICEF'ten yapılan açıklamada, gıda ve hijyen paketlerinin Libya Kızılayı ile işbirliği içerisinde ülkeye gönderildiği belirtildi.

İklim değişikliği ve aşırı hava olayları nedeniyle acil önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, "Aşırı hava olayları giderek daha sıklıkla artıyor, çok sayıda çocuğu risk altında bırakıyor . Şimdi her çocuk için iklim hareketine ihtiyacımız var." ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) dün yayımladığı durum raporuna göre, 16 Ağustos itibarıyla Libya'nın güneyindeki Tahala ve Gat bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle 5 bin 800 kişi yerinden edildi.

Raporda, Tahala ve Gat bölgelerinde yiyecek, içme suyu, bebek bakım malzemeleri, nevresim takımı, battaniye, çadır, tıbbi tesis çadırı ve kişisel temizlik ürünlerine "acil ihtiyaç duyulduğu" kaydedildi.

Ayrıca, yerinden edilen kişilerin birçoğunun akrabaları tarafından konuk edildiği, barınma ihtiyacını karşılayamayan kişiler için ise Gat bölgesinde bulunanlara 3 kamp ve bir okul, Tahala bölgesinde bulunanlara ise 10 kamp tahsis edildiği aktarıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Usame Hammad, 16 Ağustos'ta, ülkenin güneybatısında yaşanan sel felaketiyle mücadele için "olağanüstü hal" ilan edildiğini açıklamıştı.