Dolar $
33.11
%0.08 0.02
Euro €
36.06
%-0.24 -0.08
Sterlin £
42.8
%-0.37 -0.16
Çeyrek Altın
4209.39
%-1.25 -52.56
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Piyasalar Pazar 14 Temmuz 2024 16:00

ULUSLARARASI PİYASALAR

Ekonomi takvimi bakımından sakin olan haftanın ilk işlem gününde, ABD borsalarında temkinli bir seyir izlendi.

Uluslararası piyasalar

Ekonomi takvimi bakımından sakin olan haftanın ilk işlem gününde, ABD borsalarında temkinli bir seyir izlendi. Gösterge endeksler yön bulmakta zorlanırken S&P 500 rekor seviyelerde tutunmayı başardı. Nasdaq %0,2 yükselirken, dün açıklanan NY Fed 1 yıllık enflasyon beklentisine göre, ABD tüketicilerinin 1 yıllık enflasyon beklentilerinin Temmuz ayında üst üste ikinci ayda da düştü. Piyasalar bu hafta açıklanacak TÜFE ve ÜFE odaklanacak.

 Ayrıca, yatırımcılar Başkan Powell’ın senatodaki para politikasına ilişkin sunumunu takip edecek. Hafta ortasından itibaren yoğunlaşacak veri takvimine ek ABD ikinci çeyrek bilanço sezonu ABD’nin en büyük banklarının finansalları ile Cuma günü başlıyor. Geride bıraktığımız seansta Nvidia, Tesla ve Broadcom %2'nin üzerinde yükselerek ABD endekslerine pozitif yönde destek olurken, Meta %1'den fazla düşerek endeks üzerinde baskı oluşturan endeks ağırlığı yüksek şirketler arasında yer aldı.

Fransa seçim sonuçları ardından bütçenin nasıl değerlendirileceği ve siyasi ortamın belirsizliği Avrupa borsalarında karışık seyrin izlenmesine neden oldu. Öte yandan ABD başkanlık seçim tarihinin yaklaşması ile küresel siyasi koşulların da borsalarda risk iştahının karışık seyretmesine zemin hazırladığı görülüyor.

Kaynak: Gedik Yatırım

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR